ΔΥΟ ΜΑΓΙΣΣΕΣ!

ΔΥΟ ΜΑΓΙΣΣΕΣ!


5.0/5 rating 1 vote

Είναι κάποιες στιγμές, που δε νιώθεις σίγουρος για τις αντοχές σου, που δεν μπορείς να υπολογίσεις μέχρι πόσο θ αντέξεις πόνο και φόβο, μιλάω για εκείνα τα βασανιστικά αργοκίνητα δευτερόλεπτα, πριν λιποθυμίσεις.
Σε τέτοια κατάσταση, παρακολούθησα στη σκηνή του θεάτρου ,"Ραντάρ", το
βραβευμένο με Πούλιτζερ, έργο της Μάρσα Νόρμαν, "Καληνύχτα Μητέρα".
H μεσήλικη, άνεργη, χωρισμένη και επιληπτική κόρη αποφασίζει να "φύγει". "Θα αυτοκτονήσω μαμά, με το όπλο του μπαμπά" ανακοινώνει.
Η μητέρα της προσπαθεί απεγνωσμένα να την αποτρέψει.
Αυτό που με διέλυε συνεχώς, στη διάρκεια της παράστασης, δεν ήταν τόσο ο σπαραγμός της μάνας, ούτε οι ικεσίες της, ούτε το ψυχολογικό κομμάτιασμα και των δύο.
Αυτό που θα με στοιχειώνει για πολύ καιρό, είναι οι συνεχείς υπενθυμίσεις της κόρης -λίγο πριν "φύγει"-, στη μητέρα.
Την ενημερώνει για το πότε θα έρθουν τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ποια είναι τα γλυκά που της παρήγγειλε, πώς κανόνισε τις συνδρομές των αγαπημένων της περιοδικών, της λέει το τι περιέχουν τα βαζάκια που τακτοποίησε στην κουζίνα, για τη θέση των κλειδιών, για το πώς λειτουργεί το πλυντήριο...
Όλα αυτά, ψύχραιμα οργανωμένα και τρυφερά. Συγκλονιστική κόρη η Αναστασία Παπαστάθη. Ειλικρινής, ευαίσθητη, αληθινή, ακριβής, μια γυναίκα αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της, πριν ξημερώσει.
Καθηλωτική στο ρόλο της μητέρας, η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου, η Μαρία Σκούντζου. Στην ερμηνεία της, νιώθεις παρόντα όλα της τα σπουδαία χρόνια στην τέχνη.
Δύο εκτυφλωτικές μάγισσες του θεάτρου, κονταροχτυπιούνται έως θανάτου κι εσύ έχεις το προνόμιο, την τύχη και την ευλογία να τις βλέπεις, να παίζουν μπροστά σου, να νιώθεις την ανάσα και τους παλμούς τους.
Μην το χάσετε.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.