ΕΑΛΩ!

ΕΑΛΩ!


1.0/5 rating 1 vote

Άγιε Βασίλη, φέτος θέλω, πρώτον, να μου φέρεις ένα ποδήλατο, φτιαγμένο απ' τα χεράκια του Χ. Τζ. Γουέλς, που έγραψε κάποτε και τη "Μηχανή του χρόνου".
Δεύτερον, να με βάλεις μέσα σε αυτήν την απαστράπτουσα φωτογραφία της Σταδίου, από τα Χριστούγεννα του '60, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τρίτον, να μ' αφήσεις να πάω μπρος πίσω, στο χρόνο..
Θα πάω στο "Πίγκαλς", το πρώτο κοσμικό κέντρο της Αθήνας, με τη Λίντα, τον Χιώτη και το μπουζόύκι του.
Ή στο "Χάραμα", για Τσιτσάνη-Παπαϊωάννου, για τις στροφές του Τσαρούχη, για τη φωνή της Μπέλλου.. Το επόμενο πρωί, θα τηρήσω το έθιμο και θα αφήσω πρωτοχρονιάτικα δώρα στους τροχονόμους.
Ύστερα, θα δω παιδικό στο "Σινεάκ", θα ψωνίσω σε Λαμπρόπουλους και Μινιόν, βγάζοντας, φυσικά, φωτογραφία μαζί σου.
Τα χρόνια θα περάσουν και θα σου ευχηθώ "Καλά Χριστούγεννα του 1967" με Αλίκη και Δημήτρη, βλέποντας (και μπαίνοντας μέσα στο) "Πιο λαμπρό αστέρι".
Στο μεταξύ στην τιβί θα κοντράρονται ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Ο Τσάτσος θα προετοιμάζει την είσοδο στην ΕΟΚ, ο Καραμανλής θα υπόσχεται ευημερία, ενώ ο Παπανδρέου, στο πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτυ της Μελίνας, θα τα πίνει με τον Ντασέν.
Άγιε Βασίλη, τα πράγματα σκουραίνουν, μην πάμε παραπέρα. Η Βλάχου γράφει ήδη, στην Καθημερινή, πως κανένας δεν αγαπάει την Αθήνα, " από τους μεγάλους, τους σπουδαίους, απ' όσους μπορούν να την προστατεύσουν κι ασχολούνται δήθεν με τον εξωραϊσμό και την εξέλιξή της". Ναι, έτσι είναι, την πόλη μου, κανείς δεν τη νοιάστηκε..
Τώρα, τα γιορτινά λαμπιόνια, φωτίζουν έρημους δρόμους, βρώμικους τοίχους, πεινασμένους ανθρώπους που κοιμούνται στο κρύο. Η πόλη γέμισε ξεριζωμένες οικογένειες, κυνηγημένα πλάσματα.. Τιμωρημένους αθώους.
Άγιε Βασίλη, άλλαξα γνώμη.
Μη με γυρίσεις πίσω.
Δεν θέλω πάρε-δώσε με την ύπουλη "μητριά" της σημερινής κατεχόμενης Αθήνας μου.
Αυτή φταίει.

 

Real news 26/12/2015


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.