• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ
ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Αν συναντούσε ποτέ σ' ένα παράλληλο σύμπαν ο Φεϋντώ τον Φιλιππίδη, σίγουρα θα γίνονταν φίλοι. Κι αν από μια μεριά, τους παρακολουθούσε και ο σπουδαίος συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σασά Γκιτρύ, θα επιβεβαίωνε πως αυτοί οι δύο ξέρουν να δημιουργούν το γέλιο με μαθηματική ακρίβεια, χωρίς κανένα λάθος.
Αν μάλιστα, ο μετρ της γαλλικής φάρσας, κατάφερνε να βρει θέση στο -εδώ και μήνες- κατάμεστο θέατρο «Μουσούρη», για να δει την παράσταση, που έστησε πάνω στο έργο του «Ψύλλοι στ αυτιά», πραγματικά θα ενθουσιαζόταν!
Θα διεπίστωνε πόσο πολύ ταιριάζει στο κείμενό του, η λοξή σκηνοθετική ματιά του Φιλιππίδη, ο διαβολικός ρυθμός του, ο τρόπος που απογειώθηκε το παιγνιδιάρικο χιούμορ του και το πώς αξιοποιήθηκε κάθε, μα κάθε σκανδαλώδης πρόθεση του συγγραφέα.
Ύστερα θα ένιωθε συγγένεια με όλους τους ηθοποιούς και στο διάλειμμα δεν θα δίσταζε να νουθετήσει τους άντρες του θιάσου: «Όταν μια γυναίκα μιλάει, δεν λέει τίποτα, γι’ αυτό όταν δεν λέει τίποτε, τότε είναι που μιλάει». Αλλά και τις γυναίκες: «Τι κρίμα που δεν μπορείς να έχεις εραστή χωρίς να απατήσεις τον άντρα σου»!
Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει κάνει μια έξοχη δουλειά σε σκηνοθετικό επίπεδο και έχει δώσει ρεσιτάλ σε υποκριτικό. Έστησε με αριστοτεχνικό τρόπο, το σύμπαν του βωντβίλ, αυτής της αγαπημένης κωμωδίας, την χωρίς ηθικοπλαστικές προεκτάσεις, που βασίζεται μόνο στην κωμικότητα των καταστάσεων.
Κατέθεσε με εφηβική ορμή, πάθος, γνώση, έμπνευση και αδιανόητη ενέργεια, το μυαλό και το σώμα του (έστω και με διαλυμένους τένοντες στον δεξιό ώμο, από σφοδρό πέσιμο), δυο αεικίνητους, υποδειγματικούς «Σαντεμπίζ» και «Πος», ανάμεσα σε εξαιρετικούς ηθοποιούς.
Μπράβο σε όλους!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.