ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΣΙΑΣ


5.0/5 rating 1 vote

Μετρώντας πάνω από 20 χρόνια στο θεατρικό προσκήνιο, το ΔηΠεΘε Κοζάνης, αποτελεί πλέον μια σημαντική κοιτίδα πολιτισμού.
Στην προσπάθεια ανανέωσης του Θεσμού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λευτέρης Γιοβανίδης, ο πρόεδρος Θέμης Λιάκος και ο Δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης φρόντισαν για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση των χώρων του θεάτρου, ώστε οι θεατές να υποδεχτούν με τους καλύτερους οιωνούς το φετινό δραματολόγιο.
Τα πρώτα καλά δείγματα της νέας εποχής δόθηκαν ήδη με το εντυπωσιακό "Gala Όπερας" από την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την πρωτότυπη παράσταση "Ένας κόμπος στη μέση του γαλαξία", τον "Οιδίποδα Τύραννο", σε σκηνοθεσία Χ. Σουγάρη, «Το φάντασμα του Κάντρεβιλ» του Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δ. Δεγα'ί'τη (πρώτη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και με το "Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια", σε σκηνοθεσία Σ. Χλιαρά.
Έρχονται στις 26-27-28/10 η "Κοζανίτικη Οπερέτα", σε σκηνοθεσία Γ. Παφίλη και 16/11 με 30/12, η πολυαναμενόμενη συμπαραγωγή με το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.
Αναμένονται επίσης (μεταξύ άλλων), 7-8/12 το "Να ντύσουμε τους γυμνούς" του Πιραντέλο, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης. Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας. 12/1 – 20/4 "Το φάντασμα του Κάντερβιλ", του Όσκαρ Ουάιλντ. Σκηνοθεσία: Δ. Δεγαΐτης
19/1 Η Μεγαλοψυχία του Τίτου. Συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Σκηνοθεσία: Μ.Τομπουλίδου.
1 – 10/3 "Κοζάνη 2146 μ.Χ. Λόζιος στ’ Σκ’ρκα".. Σκηνοθεσία: Γ. Βασιλειάδης. Μια παράσταση με έντονο το τοπικό ιδίωμα της Κοζάνης
17-18-19 Μαίου, "Αρχοντοχωριάτης". Σκηνοθεσία Τάσος Περζικιανίδης.

Real news 21/10/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.