ΕΝΑ ΒΟΜΒΩΔΕΣ ΜΠΑΜ

ΕΝΑ ΒΟΜΒΩΔΕΣ ΜΠΑΜ


5.0/5 rating 1 vote

Το Θέατρο πραγματικό στολίδι. Πρεμιέρα επίσημη, που σημαίνει πως έχει προηγηθεί η κανονική και η επίσημη γίνεται για το τζέρτζελο. Συνωστισμός καλεσμένων. Επώνυμοι οι "συνήθως φωτογραφίσιμοι". Υπερήλικες της επίσης "φωτογραφίσιμης διανόησης". Πολιτικο - καλλιτεχνικο - επιχειρηματικός αχταρμάς. Σκέψεις σατανικές τρέχουνε στο μυαλό μου, σκέψεις του τύπου: "Ναι, ένα βομβώδες μπαμ, θα έκανε καλή δουλειά εδώ" κι ας πάρει και εμένα η μπάλα αφού παρευρίσκομαι.
Η παράσταση: Αποσβολώνει; Αποχαυνώνει; Αποβλακώνει; πάντως κάτι απ' όλα αυτά ασκεί επί του κοινού.
Θυμάσαι, πως γι' αυτό το "ιβέντ" είχε επιλεχθεί ένα σημαντικό έργο. Διάβασες και μια καλή διανομή και σκέφτηκες ωραία θα παίξουν ρόλους που τους πάνε και θα χαρούν οι ηθοποιοί.
Αλλά καθώς βλέπεις τα άρτζι μπούρτζι και λουλάς επί σκηνής και πλατείας. Διαπιστώνεις πως το σημαντικό έργο, έγινε ασήμαντο εργάκι και οι ηθοποιοί δεν έπαιξαν τους ρόλους, την έχασαν την ευκαιρία, αφού κάποιος τους έβαλε να κάνουν - λέγοντας σε προσωπική του απόδοση τα λόγια των ρόλων - ότι του φανεί του λολοστεφανή.
Και τότε λες: Όχι! Του πούστη! Δεν θα υποστώ την όποια πεοκρουσία και θα με πιάσει το στομάχι μου. Και επειδή το αισθάνεσαι πως επιδρά επάνω σου η ηλιθιότητα καταλυτικά και δεν θα μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου, να φτάσεις ως το σπίτι σου... διακριτικά αποχωρείς. Βγαίνεις στο πεζοδρόμιο να ανασάνεις!
Υπάρχουν και άλλοθι και όρια στη μοντερνιά. Και έχω δει παραστάσεις, εδώ στη χώρα μας νέων παιδιών, που με τρόπο εκπληκτικά μοντέρνο μας μάγεψαν όσους τις είδαμε.
Η ύπουλη όμως μοντερνιά, αυτή που ακυρώνει το αίσθημα, που λερώνει το σπουδαίο έργο, που τυραννά τους ανυπεράσπιστους ηθοποιούς, (ανυπεράσπιστους γιατί στην εποχή που ζούμε είναι υπόθεση μεγάλη το να έχεις δουλειά). Η μοντερνιά που με τρόπο αντιδραστικό μηδενίζει, σβήνει τη σκέψη, είναι τρομερά επικίνδυνη. Και δυστυχώς αυτή βρίσκει τις πόρτες ανοιχτές στους χώρους που ξιπαζόμαστε απερίσκεπτα να είμαστε θαμώνες.
"Ναι ένα βομβώδες μπαμ, θα έκανε καλή δουλειά εδώ κι ας πάρει και εμένα η μπάλα αφού παρευρίσκομαι."
Όχι δεν θα αποκαλύψω ούτε το θέατρο, ούτε την παράσταση. Σέβομαι και τιμώ την δουλειά των συναδέλφων μου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.