• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ


5.0/5 rating 1 vote

Τον έβλεπα μόνο του, στην τεράστια σκηνή του Ακροπόλ και τη γέμιζε ασφυκτικά!
Σαν να τον έβαλε κάτω ένας ολόκληρος στρατός χοροδιδασκάλων, κινησιολόγων, μίμων, σαν να του έβαλαν μέσα στο κεφάλι, όλες τις μπομπίνες ταινιών του Σαρλώ, σαν να είχε προσωπικά γνωρίσει τον Τσάρλι Τσάπλιν, έπαιξε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση.
Σκηνικός σίφουνας, όταν τον υποδυόταν στη νεαρή του ηλικία, ζωηρός περφόρμερ μετά, γοητευτικός σύζυγος αργότερα και συγκινητικός ηλικιωμένος στο τέλος.
Ο Τσαλταμπάσης στην παράσταση "Τσάρλι Τσάπλιν" - που ονειρευόταν καιρό τώρα - βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει τη σπάνια δυνατότητα του, να συνδέει ευφυώς, το κωμικό με το συγκινητικό, παντρεύοντας αβίαστα τα υλικά, με τα οποία φτιάχνονται τέτοιες περίπλοκες προσωπικότητες, όπως ο Τσάπλιν.
Μπαίνοντας ταπεινά μέσα στο ρόλο - χωρίς να γίνεται ούτε για μια στιγμή λίγος μπροστά του -, τον "φόρεσε" ευγενικά, απαλά και με σεβασμό - χωρίς αυτό να μειώνει την σκηνική εξωστρέφεια και την θεατρικότητά του.
Χωρίς στεγανά στα συναισθήματα που προκαλούσε, ελεύθερος ανάμεσα σε όλα τα συγκεκριμένα σημεία, που χάραζε ο ρόλος στη σκηνή, ο Τσαλταμπάσης έδωσε πνοή στο πιο αναγνωρίσιμο φανταστικό πρόσωπο της Ιστορίας, στον αστείο και μαζί μελαγχολικό αλητάκο του σινεμά.
Πλάι του, η εξαιρετική Μαρίνα Ψάλτη, ως μητέρα-αερικό του Τσάπλιν, ψυχικά διαταραγμένη, δίνει το δικό της συναρπαστικό ρεσιτάλ, φτιάχνοντας μια χημεία, σπάνια και παράξενη, που δεν περιμένεις να βρεις με τόση αλήθεια, σε μια κατά τ' άλλα διασκεδαστική παράσταση.
Ο Θανάσης, που μια ζωή κυνηγάει το αδύνατο, χύνοντας κιλά ιδρώτα, επιτέλους πραγματοποίησε το όνειρό του!

Real news 19/11/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.