• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΝΑΣ.. "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. Ο Σ. ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER
ΕΝΑΣ..

ΕΝΑΣ.. "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. Ο Σ. ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER


4.8/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 04/09/2015 09:35
  • Κατηγορία: Άρθρο

Eίμαι ο σκληρός και άπληστος Βαισιλιάς στην συναρπαστική ιστορία της ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ. Ο ρόλος του βασιλιά αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους που είναι αχόρταγοι, υπερόπτες και άπληστοι επειδή ακριβώς νομίζουν ότι η ύλη τους φέρνει την ευτυχία. Στο παραμύθι ο βασιλιάς χρησιμοποιείται σαν συμβολικό πρόσωπο γιατί έχει την εξουσία να παίρνει αυτό που θέλει, ενώ παρ' όλα αυτά είναι δυστυχισμένος και μόνος.  Η γνωριμία του με την Παπλωματού, σηματοδοτεί τη ζωή του.

Του φέρνει στην επιφάνεια τα καλά στοιχεία που είχε μέσα του και δεν τα ήξερε. Του δείχνει ξεκάθαρα τον πλούτο και την δύναμη της καλοσύνης γιατί, ενώ η απληστία του τον οδηγεί  να δώσει όλα του τα δώρα για να αποκτήσει το μοναδικό που δεν μπορούσε να έχει, η όλη διαδικασία τον βοηθά να καταλάβει την χαρά της δοτικότητας και συμπέραινει ότι δεν χρειάζεται να έχει πολλά αγαθά για να είναι ευτυχισμένος. 

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαριάννα Τόλη που μου έδωσε την ευκαιρία να βγάλω στη σκηνή την κωμική πλευρά του εαυτού μου μέσα από αυτόν τον ρόλο και που η προσωπικότητά μου ταυτίστηκε αυτόματα με την προσωπικότητα του βασιλιά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.