• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΓΑΜΗΛΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΓΑΜΗΛΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΓΑΜΗΛΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Πήγα στου Κουτρούλη τον γάμο! Δεν έχω περάσει καλύτερα. Δεν έχω γελάσει περισσότερο.
Μπαίνοντας στο Θέατρο Βασιλάκου, γύρισε ο χρόνος πίσω, τουλάχιστον 175 χρόνια κι εγώ βρέθηκα μέσα «σ' έναν παράξενο κήπο, σ΄ ένα δάσος μαγεμένο», όπου πρωταγωνιστεί η μεγαλομανής, αλλά και αστεία Ανθούσα, που θέλει ν' αγοράσει ένα ψέμα. Θέλει να μεταμορφώσει έναν ταλαίπωρο ράφτη σε υπουργό! Από την πρώτη στιγμή ένιωσα σαν να βρίσκομαι -μέσα από μια άλλη πόρτα- στο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Σ ένα όνειρο, μέσα στο παιγχνιδιάρικο σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που απαστράπτει κάτω από τους φωτισμούς του Σίμου Σαρκετζή, πλημμυρισμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίνου Μάτσα και τις χορογραφίες της Μπέττυ Δραμισιώτη.
Εκεί έξω από το καφενείο του πατέρα της φιλόδοξης Ανθούσας, κάπου μέσα σε μια χώρα που επαίρεται για την ιδιότητά της να διχάζεται, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασίωση και ξετυλίγεται το πιο ξέφρενο γλέντι, το πιο σπαρταριστό κονταροχτύπημα αλήθειας και ψέματος και μάλιστα στην πιο ... απογειωτική καθαρεύουσα.
Μα πόσα κέφια πρέπει να είχε ο Ραγκαβής, όταν έγραφε αυτό το έργο! Με πόση φαντασία έπλασε τον ερωτοχτυπημένο ράφτη από τη Σύρο, αλλά και όλους τους ήρωες . Αλλά και με πόση γνώση, ευρηματικότητα, τρέλα, παιδικότητα, πάθος και ακρίβεια η Σμαράγδα Καρύδη, έκανε μια ευφάνταστη δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σ' αυτήν την εξαιρετική δουλειά συνόλου!
Στον ρόλο της «Ανθούσας», επιβεβαιώνει δυναμικά το μεγάλο κωμικό της ταλέντο! Αριστοτεχνικά δομημένη παράσταση, με εκρηκτική ενέργεια, με μια ομάδα που σχεδόν αναπνέει στον ίδιο ρυθμό και με την πανέξυπνη, αεικίνητη κι εφευρετική Σμαράγδα, ν' αλωνίζει στη σκηνή (μου θύμισε την απίστευτη ενέργεια, τη σκηνική ευφυία και το χιούμορ της Τζένης Καρέζη, στα κωμικά της).
Σπουδαίος «Κουτρούλης» ο έμπειρος Νίκος Κουρής, όπως και όλος ο καλοκουρδισμένος θίασος, ντυμένος ευρηματικά από τον Νίκο Χαρλαύτη. Μεγάλο μπράβο στους: Κώστα Κορωναίο, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιώργο Ψυχογιό, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αλέξανδρο Τσώτση, Γιώργο Σουλεϊμάν, Τάσο Ροδοβίτη, Αντώνη Κυριακάκη, Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο.
«Το κομμάτι του διχασμού, μέσα μας και γύρω μας, ήταν αυτό που με συγκίνησε περισσότερο», λέει η σκηνοθέτις και συμπληρώνει : «Όμως το έργο είναι κωμωδία. Όπως καταλήγουν όλα στο τέλος!» 
Έτσι ακριβώς.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.