• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ
Η ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ  ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ

Η ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 26/10/2019 21:45
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Με κυνηγούν οι Ντίβες του 19ου αιώνα.. Μετά την Παρασκευοπούλου, έχω τη χαρά να ερμηνεύω την διάσημη κολορατούρα σοπράνο Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, γεννημένη το 1892 στην Ισπανία και με μεγάλη καριέρα διεθνώς. Έμεινε στην ιστορία ως η γυναίκα που “ έστησε” την Κάλλας, πριν φύγει πληγωμένη από την Ελλάδα, για να ανοίξει τα φτερά της στη μεγάλη της καριέρα στο εξωτερικό.
Την Ιντάλγκο και την Κάλλας τις γνώριζα. Η Υπατία Λούβη συμμαθήτρια της Κάλλας, στη μελοδραματική και μαθήτρια της Ιντάλγκο, ήταν η γιαγιά μου. Μεγάλωσα με αυτά τα ονόματα στην καθημερινότητά μου, μην δίνοντάς τους τόση αξία. Σαν να σου μιλάνε για την γειτόνισσα απέναντι. Οι αναφορές σε Καλομοίρη, Φιλοκτήτη Οικονομίδη και Δημήτρη Μητρόπουλο, ήταν συχνές και απλές. Η τάξη μελοδραματικής (διδασκαλία ρόλων-υποκριτικής και ρεπερτορίου στην Οπερα) της Ιντάλγκο, πρέπει να ήταν ένα πανηγύρι. Η γιαγιά μου, ακολουθώντας τον μεγάλο της έρωτα (τον παππού μου), παραδίδει τους ρόλους της στην Μαρία και η Ιντάλγκο βρίσκει την απόλυτη ερμηνεύτριά της.
Πιστεύω ακράδαντα πως η Ιντάλγκο ήταν πλήρης και ακομπλεξάριστη, “χορτάτη” από επιτυχίες, γι' αυτό μπόρεσε να στηρίξει την Κάλλας χωρίς ανταγωνισμό, αλλά με το πάθος του μέντορα. Της κλείνω το μάτι ερμηνεύοντας τον ''Μπαρμπαγιάννη Κανατά'' καθημερινά, στην παράστασή μας, στο Μικρό Παλλάς!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.