• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΛΚΗ, Ο ΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο "ΠΕΤΡΟΣ"
Η ΑΛΚΗ, Ο ΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο

Η ΑΛΚΗ, Ο ΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο "ΠΕΤΡΟΣ"


5.0/5 rating 1 vote

Τα διαχρονικά μηνύματα της Άλκης Ζέη για έναν καλύτερο κόσμο και η σκηνοθετική ευφυία του Τάκη Τζαμαργιά, συναντώνται στις 21 Οκτωβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο για τον "Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου", αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Ο "Πέτρος" -λέει ο Τ. Τζαμαργιάς, που τον σκηνοθετεί για τρίτη φορά - ανακαλεί μνήμες, ζωντανεύει στιγμιότυπα από την παιδική και εφηβική του ηλικία, σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, με την πατρίδα του σε κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Με τον μικροσκοπικό του φακό φωτίζει ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες, αλλάζει απόψεις, γκρεμίζει δεδομένα και στερεότυπα και μέσα από την περιπλάνησή του βλέπουμε με άλλη ματιά τα παιδιά του πολέμου στον πλανήτη μας, κακουχίες, πείνα και θανάτους, τα hot spots με τα παιδιά της γειτονικής μας Συρίας.. Ο "Πέτρος" με δύναμη μας ενθαρρύνει να μη χάνουμε την πίστη για τον αγώνα που οφείλουμε να κάνουμε «…για μια καινούργια ζωή», να βρούμε την αισιοδοξία που σταδιακά χάνουμε.
Μέσα από τη ματιά του "Πέτρου", φωτίζεται ο βηματισμός των παιδιών της οικουμένης, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη ανατρέπονται όλα στη ζωή τους και γίνονται μάρτυρες και θύματα ενός κόσμου όλο και πιο βίαιου."
Ανυπομονούμε να ξαναδούμε το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, να ζωντανεύει στη σκηνή, σε δραματοποίηση των Τάκη Τζαμαργιά και Σάββα Κυριακίδη και να ξανασκεφτούμε πόσο τρομακτικά η μεγάλη «Ιστορία» καθορίζει τη μικρή «ιστορία» και πως απορρυθμίζει την κοινωνική ζωή και επιδρά στο βίωμα της οικογένειας..

Real news 7/10/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.