• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ!
Η ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ!

Η ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ!


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 30/03/2019 19:00
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο ρόλος που υποδύομαι στο έργο "170 τμ (moonwalk)" του Γιώργη Τσουρή, είναι μιας κοπέλας που έχει πολλά κοινά με εμένα ως άνθρωπος. Αποφεύγει τις εντάσεις, αγαπάει την οικογένεια και τους δεσμούς της παράδοσης. Δένεται συναισθηματικά με κάθε τι που της θυμίζει την παιδική της ηλικία και τον εκλιπόντα πατέρα της.
Ενώ φαινομενικά είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της οικογένειας, είναι ικανή για την ανατροπή όταν κάποιος σφάλλει εις βάρος των αξιών της.
Έχει ανοχή στα λάθη, χαρακτηρίζεται από υπομονή, αλλά το μόνο πράγμα που δεν συγχωρεί είναι το ψέμα. Το έργο μας μιλάει για την συγχώρεση, την αποδοχή, την επικοινωνία και την ειλικρίνεια, στην Ελλάδα του σήμερα.
Μας αφορά όλους- πόσο μάλλον τους νέους της κρίσης- και με συγκινεί βαθιά η ανάδειξη της ευάλωτης ανθρώπινης φύσης ως πανανθρώπινης αξίας, που οφείλουμε να δούμε με συμπόνοια και κατανόηση. Αν και εκτυλίσσεται στην επαρχία, το έργο θίγει το ζήτημα της ελληνικής οικογένειας και κουλτούρας καθολικά.
Αποτελεί μια κριτική και ταυτόχρονα μια πρόταση για το πώς οι ανθρώπινες σχέσεις προοδεύουν με μόνο γνώμονα την αλήθεια και την αγάπη.
Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για έργο νέου Έλληνα συγγραφέα και σκηνοθεσία του Γ. Παλουμπη που είναι αριστοτέχνης στον ρεαλισμό.
Νιώθω ευγνώμων!

 

ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.