• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


5.0/5 rating 1 vote

Μια εξαιρετική ποιητική συλλογή "Η Τριγωνομετρία των Παθών", του Πάνου Νιαβή, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, στην πλημμυρισμένη από κόσμο, "Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης", μετά από εισήγηση της διευθύντριάς της Μαίρης Ζεκεντέ. Παρά το βροχερό Σαββατόβραδο, στον φιλόξενο χώρο της οινοποιίας, του Κτήματος Χατζημιχάλη, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο.
Ο ποιητής μιλώντας για το βιβλίο του, είπε:
«Τούτη η ποιητική μου συλλογή, είναι για μένα, μια εσωτερική φωνή που ευλαβείται τους ψιθυρισμούς της ψυχής μου για τον έρωτα, τον θάνατο, τον νόστο, την πατρίδα και την έμπνευση. Μια άσκηση ισορροπίας των «θέλω» με τα «πρέπει» μου, πάνω στο σημείο τομής ελευθερίας με ασυδοσία, στις αντιφάσεις της δοτικότητας με τον εγωιστικό εαυτό μου. Εκεί στην επώδυνη επαφή της αθωότητας του έρωτα, με το αδίστακτο της προδοσίας . Ας πω πως αποπειρώμαι να τιθασεύσω μες τις λέξεις μου το αχαλιναγώγητο των παθών μου.
Ας θεωρηθεί μια μυστική προσευχή στον άγνωστο Θεό, με τον οποίο βρίσκομαι σε διαρκή σύγκρουση. Ας εκληφθεί ως απόπειρα ισορροπίας ανάμεσα σε θέλω και πρέπει, σε αρχές και επιθυμίες.»
Ήταν τιμή μας που παρουσιάσαμε, την «Τριγωνομετρία των παθών» του Πάνου Νιαβή, αυτήν την καλαίσθητη έκδοση , του εκδόσεων «Μελάνι», η συνάδελφος από το STAR Κεντρικής Ελλάδας, Λένα Παρασκευά, ο λογοτέχνης Μιχάλης Σπέγγος, η ηθοποιός Λένικα Αρφάνη, ο ποιητής Κώστας Μάρκου κι εγώ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.