• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 08/09/2015 17:23
  • Κατηγορία: Άρθρο

Είχα την τύχη το 1996 που τελείωσα τη σχολή του ΚΘΒΕ να είναι διευθυντής ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Το 1997-98 συνεργαστήκαμε σε μια παράσταση και μετά έπαψε η θητεία του, δυστυχώς. 

Εγώ κατέβηκα στην Αθήνα και η συνεργασία μας συνεχίστηκε. Ο Βασίλης  είναι ένα υπέροχο λαμπρό μυαλό, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο της τέχνης. Έχει υπέροχη πολιτική, φιλοσοφική  θα έλεγα, σκέψη κι είναι μεγάλη ευλογία και θησαυρός να έχεις την τύχη να συναντηθείς με  έναν τέτοιο άνθρωπο. 

Ο Βασίλης μου έμαθε να αγαπώ το βασικό εργαλείο της δουλειάς μας, τις λέξεις.  Ο ίδιος, είναι ένας άνθρωπος που κατέχει την ελληνική γλώσσα ολοκληρωμένα. Ο Βασίλης και η γλώσσα  είναι ταυτόσημες έννοιες.  Σε μαγεύει όταν μιλάει, , μπορείς να τον ακούς ατελείωτες ώρες. Και αναρωτιέσαι αν αυτός μιλάει τη γλώσσα ή αν η γλώσσα μιλάει εκείνον…

Αυτήν τη γλώσσα λοιπόν, μου  έμαθε να την αγαπώ, να την αφουγκράζομαι και να συνειδητοποιήσω ότι το θέατρο είναι λόγος. Ακόμα και η παύση προκύπτει από μια λέξη.   Είναι άπειρα όσα μου έχει πει . Μου είχε κάνει εντύπωση κάτι, που είχα  πρωτακούσει από αυτόν: 

«Μόνο στο θέατρο, οι άλλοι είναι ο παράδεισος μας. Στη ζωή μπορεί να είναι η κατάρα μας».

Πάνω στη σκηνή  τυχαίνει να συνεργάζεσαι με κάποιον, που δεν έχεις να πεις τίποτα μαζί στη ζωή, αλλά όταν συναντιέστε  πάνω στη σκηνή  συμβαίνει κάτι βαθύ. Το ίδιο συμβαίνει και όταν καταπιάνεσαι με ένα έργο…  Μπορεί στη ζωή σου  να μην υπάρχει χώρος για αυτό που πραγματεύεται, αλλά στη σκηνή,  ο χώρος αυτός δημιουργείται κι αρχίζει να σε αφορά προσωπικά.

Όταν τον πρωτογνώρισα ήταν πολύ αυστηρός και απόμακρος,  ταυτόχρονα όμως και  πάρα πολύ τρυφερός… Αυτός ο συνδυασμός, με έκανε να καταλάβω,  πώς πρέπει να είναι το θεάτρο. Χρειάζεται κάποιος να πάρει την ευθύνη στην τέχνη. 

Ο Βασίλης είναι   ένας πνευματικός άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης….

 

Η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, στην παράσταση Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, που ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός από τις 28 Σεπτεμβρίου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.