• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ', ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ', ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ', ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 16/09/2018 10:11
  • Κατηγορία: Άρθρο

«Η Curie ενεφανίσθη εις την αίθουσαν ώραν 1 ½ μετά μεσημβρίαν . Χειροκροτήματα ευλαβείας την υπεδέχθησαν . Υπεκλίθη ελαφρώς. Ταπεινή και μαυροντυμένη, άσχημη αλλά συμπαθής, όσον είναι αι άσχημαι γυναίκες , αι οποίαι δεν υπάρχει ανάγκη να είναι ωραίαι, ελαφράς σλαβικής φυσιογνωμίας, με ένα υπερήφανον μέτωπον, σεμνοτάτη, απλή, αυστηρά, μόλις δίδουσα υποψίαν γυναικός που ζητεί θέσιν διδασκαλίσσης, ολιγώτερον ενδιαφέρουσα από κάθε καμαριέραν, ιδού η κυρία Curie.
Αυτή είναι; Αυτή!
Και όμως, σε φοβίζει ως υποχθόνια θεότης. Η εξαίσιά της απλότης την κάμνει διπλασίως αξία προσκυνήματος»
(«Εφημερίς Των Κυριών» 4 Νοεμβρίου 1907)

Αυτό ήταν ένα μέρος της ανταπόκρισης του Ζαχαρία Παπαντωνίου από τη Σορβόννη, για την Εφημερίδα των Κυριών. Εκεί μαζί με εκατοντάδες κόσμου, είδε έκθαμβος την πρώτη γυναίκα που δίδαξε σε Πανεπιστήμιο.
Μαρί Κιουρί: Γυναίκα με ατσάλινη πίστη και θέληση, τσακισμένη από τα μοιραία χτυπήματα της ζωής, αλλά αναστημένη , στο πόστο της, ετοιμοπόλεμη, ερωτευμένη , αγωνίστρια έχοντας πάντα στην καρδιά τις μαγικές φράσεις του ευαγγελίου που της έδιναν κουράγιο στα δύσκολα: «αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε και ευρήσετε».
Αυτή την Κιουρί θα δούμε πάλι στο θέατρο «Σταθμός» , από 5 Οκτωβρίου, ενσαρκωμένη μαγικά από την Πέγκυ Τρικαλιώτη, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.
Είναι μεγάλη η χαρά μας που το έργο ανεβαίνει ξανά λόγω επιτυχίας κσι ζήτησης. Είμαστε περήφανοι, γιατί δουλέψαμε σκληρά, το πονέσαμε , το αγαπήσαμε και γιατί είναι δικό μας, σύγχρονο ελληνικό θέατρο.
Γιατί τελικά φτιάχνουν ωραία πράγματα οι παρέες.

Ευσταθία


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.