• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Αυτές τις μέρες, επιτέλους, κατέληξα σε τι διαφωνώ με την πολυσυζητημένη θεατρική ομάδα "Εν Δυνάμει". Διαφωνώ με το όνομά της.

Αυτή η συγκλονιστική παρέα δημιουργικών νέων, με ή χωρίς αναπηρία, που ανεβαίνει στη σκηνή και καθηλώνει με το πάθος, το ταλέντο και το πείσμα της, έχει ξεπεράσει το όριο ενός "δυνητικά" ικανού και αξιόλογου θιάσου.

Έχει καταφέρει να γίνει θίασος αξιώσεων, ο οποίος προσφέρει και θέαμα και θέμα, με κάθε δημιουργία του. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ τους, ήταν έξοχος, πέρυσι, στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Τώρα, με ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ που παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, τολμά να επαναστατήσει απέναντι σε έναν κόσμο, που δεν σε αφήνει να κάνεις αυτό που θέλεις, να ζήσεις με όποιον θέλεις, όπου και όπως θέλεις, ελεύθερος και ευτυχής. Αυτό που ενώνει την ομάδα (την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει η Ελένη Δημοπούλου), είναι η συνύπαρξη, πέρα από όρια και στερεότυπα. Κι αυτό διατυπώνει στο πλαίσιο της παράστασης, οραματιζόμενη μια κοινωνία δίκαιη και ανοιχτή στο διαφορετικό.

Κλειώ, Βάσω, Μαρία, Ελευθερία, Μαργαρίτα, Άννα, Αναστασία, Ευαγγελίνα, Μαρία, Βαγγέλη, Ηλία, Γιώτα, Νίκο, Άγγελε, Λωξάνδρα, Θάνο, Μιχάλη, Ντίνο, Βασίλη, Ζωή, Αλέξανδρε, Δημήτρηδες, κανονικά θα έπρεπε να σας πω ευχαριστώ, για τις ερμηνείες σας, αναφέροντας τα επίθετα σας, αφού είστε πια και με τη βούλα, επαγγελματίες ηθοποιοί, υψηλού επιπέδου. Όμως, δημιουργείτε τέτοια οικειότητα με το κοινό σας, που με κάνετε να θέλω να ζήσουμε μαζί, σε ένα "Άλλο σπίτι", ενός καλύτερου κόσμου.

Να τους δείτε οπωσδήποτε κι εσείς, μέχρι 24/1.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.