• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΔΕΛΕΣ
Η ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΔΕΛΕΣ

Η ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΔΕΛΕΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Συζητούσα με μια παρέα νεαρών, αλλά και αναγνωρισμένων μουσικών.. Η φράση "η Γαλάνη δεν είναι σαν αυτούς", επανερχόταν σαν λούπα.

Η κουβέντα ξεκίνησε από μια σειρά περιστατικών, με πρωταγωνιστές "σταρ" της εγχώριας γερουσίας του "εντέχνου", που δεν προσφέρουν εκατοστό χώρου, στους νεότερους. Έπλεξαν εγκώμιο στη Δήμητρα Γαλάνη, που ακούει τα demo τους, διαβάζει στίχους τους, πηγαίνει στα live τους, τους συμβουλεύει και συχνά τους συστήνει σε παραγωγούς και καλλιτέχνες, βοηθώντας τους να βρουν το δρόμο.

Η ταλαντούχα από κούνια και χορτασμένη από επιτυχίες, Γαλάνη, βοηθήθηκε άλλωστε κι αυτή, στα πρώτα της βήματα από τον Δ. Μούτση, τον Στ. Ξαρχάκο, τον Γ. Σπανό και τον Μ. Χατζιδάκι και έγινε γρήγορα περιζήτητη στους κορυφαίους μουσικούς κύκλους της εποχής.

Η ανιδιοτελής υποστήριξή της στους νέους, είναι μάλλον, κάτι σαν ανταπόδοση στο παρελθόν της. Ή ένδειξη σεβασμού στον κύκλο των γενεών.

Οι πιτσιρικάδες, δίπλα μου, αναρωτιούνται γιατί οι παλαιότεροι αγωνιούν τόσο για το προσκήνιο, τη στιγμή που -συχνά- το λαρύγγι τους τους εκθέτει και δεν έχουν τόση ανάγκη το μεροκάματο.

"Στη θέση τους -έλεγαν- θα είμασταν περήφανοι να πλασάρουμε στον κόσμο νέα ταλέντα και κάποιες φορές, για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, να βγαίνουμε και εμείς στη σκηνή".

Μήπως επιλεκτικά, ξεχνάμε από πού και πώς ξεκινήσαμε;
Μήπως δεν ξέρουμε, πότε έρχεται η στιγμή να ξεγαντζωθούμε από το τραγούδι, το πολυβασανισμενο ελληνικό θέατρο κι απ αυτήν την έρημη την τηλεόραση, που δεν λέει ν' αναπνεύσει, με τόσα βαμπίρ και τόσες βδέλες πάνω της;

Ένας στρατός ανθρώπων με γερασμένα μυαλά, παρωχημένες αντιλήψεις, ενοχλητική αισθητική, που ζέχνουν συντήρηση και απληστία, -κάποιοι μάλιστα, θλιβερά γεροντοφρικιά- έχουν πιάσει παντού τα πόστα.

Πόσο ακόμη θα εμποδίζονται υπέροχα πλάσματα ν' αναδειχθούν;

REAL NEWS 24.5.2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.