• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ
Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ

Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 26/04/2020 18:13
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η καραντίνα οδεύει προς το τέλος. Ένα τέλος αμφίβολο. Θα εξαρτηθεί από την επιθετικότητα του ιού και την επιμονή του να μας φλερτάρει. Ας πάρουμε το καλό σενάριο, αυτό το τέλους. Πώς θα είναι άραγε η επόμενη μέρα; Νομίζω πως το μόνο που θα έχει ανασάνει θα είναι το περιβάλλον, η φύση. Το είδος μας πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη, με την υποχρεωτική παύση, έδωσε την ευκαιρία σε άλλα όντα καθώς και στη φύση να αναρρώσουν.
Αυτό μας κάνει να κοιτάζουμε το αύριο με προβληματισμό. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε προκαλέσει. Πόσο φθαρτοί, τρομαγμένοι, ευάλωτοι μπορούμε να είμαστε όταν απειλούμαστε μαζικά, από το Άγνωστο.
Η επόμενη μέρα θα μας βρει με αλλαγμένες συμπεριφορές. Οι χειραψίες, οι αγκαλιές, οι διαχύσεις δεν θα έχουν θέση στη ζωή μας, ή θα γίνονται με επιφύλαξη και φειδώ. Έννοιες όπως η ατομική υγιεινή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες, τώρα θα μπουν στις καθημερινές συνήθειες εκείνων που τις αμελούσαν. Το θετικό είναι ότι γίναμε αιμοδότες της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης που έτσι κι αλλιώς μας χαρακτηρίζουν σαν λαό, αλλά το είχαμε ξεχάσει. Ο υλισμός θα δώσει τη θέση του στην αυτάρκεια και το μέτρο. Νέα ήθη θα ξεπροβάλουν. Η αναθεώρηση της κοσμοθεωρίας είναι αναπόφευκτη. Η έμπνευση για τους δημιουργούς αστείρευτη.
Ένα ρημαγμένο σκηνικό ύλης , ένα πεδίο βολής, θα μας καλέσει να το ξαναχτίσουμε. Μόνο που τώρα η ύλη θα έχει θεμέλια βαθειάς γνώσης και σύνεσης. Μια νέα βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μας θα κυκλοφορεί. Ακόμα και η εμφάνιση μας δεν θα είναι η ίδια. Η χρήση μάσκας, έρχεται να καταργήσει τη φιλαρέσκειά και τη μάταια μάχη μας με το χρόνο. Όλοι θα μοιάζουμε.
Το είδος μας έχει απειληθεί αμέτρητες φορές και άντεξε. Σαν τις κατσαρίδες. Όμως, σε κάποιους θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια απώλειας. Πάντα υπάρχει κόστος...
Η χαλύβδωση θα έρθει μέσα από την πίστη, την επιστήμη και την τέχνη, ακριβώς όπως γινόταν πάντα στους μεγάλους αγώνες του ανθρώπου για την επιβίωση.
Άλλωστε, σ' αυτήν -τουλάχιστον- την περίπτωση, η ζωή αντιγράφει την τέχνη!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.