• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΙ ΤΣΟΥ
Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΙ ΤΣΟΥ

Η ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΙ ΤΣΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 03/08/2019 17:00
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο Μπρεχτ στο έργο του "Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν", τοποθετεί στον αντίποδα της καλής πόρνης Σεν Τε, την κυρία Μι Τσου.
Την άκαμπτη και κραταιά γυναίκα του κεφαλαίου, της εμπορευματοποίησης των πάντων, ακόμη και των ανθρωπίνων σχέσεων!
Η Μι Τσου των υλικών απολαύσεων, της διαπλοκής, της σκληρότητας, του κυνισμού. Η πραγματική αμαρτωλή της παραβολής. Ωστόσο δεν είναι τυχαίο που ο Μπρεχτ αποδίδει με χιούμορ το ρόλο – σύμβολο. Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, την χλευάζει εντέχνως, χρησιμοποιώντας τον ηθοποιό σαν όχημα.
Όσο πιο ακραίες, απρόβλεπτες και αμφίθυμες είναι οι αντιδράσεις της, τόσο πιο καθαρό γίνεται στο κοινό, το μήνυμα της ματαιότητας της ύλης. Ενίοτε συμπαθής, λόγω του χιούμορ των σκηνών, δείχνει να αγνοεί ότι έχει πέσει θύμα του καπιταλισμού.
Η απόλυτη αιχμαλωσία και γελοιοποίηση έρχεται, όταν ερωτεύεται τον νεαρό φίλο της καλής Σεν Τε. Γίνεται ανταγωνιστική επιδεικνύοντας την δύναμή της, που πηγάζει από το χρήμα.
Πιστεύει ότι θα κερδίσει ακόμη και την αγάπη , αγοράζοντάς την.
Η έκθεσή της στα μάτια όλων στο τέλος, αίρει ανεπανόρθωτα την κραταιά εικόνα της, αποκαλύπτοντας την συναισθηματική της ένδεια και την ψυχική της ανεπάρκεια!
Αυτός είναι ο ρόλος μου και η πρόκληση. Αυτό προσπάθησα να αποδώσω επί σκηνής, με την καθοδήγηση του Νικορέστη Χανωτάκη.

ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.