• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΙΣΙΔΩΡΑ ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ
Η ΙΣΙΔΩΡΑ ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ

Η ΙΣΙΔΩΡΑ ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ


3.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 07/10/2018 10:11
  • Κατηγορία: Νέα

Όσο μεγαλώνω, όταν κοιτάζομαι στο καθρέφτη, βλέπω αντί για μένα τη μητέρα μου. Είναι τόσο καταλυτική η σχέση κόρης -μητέρας, που καθορίζει ζωές. Είναι σαν ένας κύκλος. Πάντα γυρνάς στην αφετηρία σου.
Αυτή τη τόσο πολύπλοκη σχέση πραγματεύεται το έργο της Charlotte Keatly, “Μη σκοτώνεις τη μαμά”, στο Όλβιο. Όσο κι αν οι ηρωίδες προσπαθούν να σκοτώσουν τη “ματιά” της μάνας τους, ώστε να αποφύγουν να κατευθυνθούν από αυτή, δεν τα καταφέρνουν. Τέσσερις γενιές γυναικών, γιαγιά, μαμά, εγγονή και δισέγγονη σ ένα παιχνίδι χωροχρόνου.
Υποδύομαι τη δισέγγονη. Τη Ρόζι. Από 8 έως 16 χρονών. Είναι ένα αερικό. Χαρούμενη, ενεργητική, αισιόδοξη και με αστείρευτη δίψα να αλλάξει τον κόσμο. Προχωρώντας, φτάνει στην αλήθεια, που τη φέρνει αντιμέτωπη με τη μοναξιά.
Βρίσκοντας ένα παιχνίδι στην αποθήκη , ρωτάει :“Τι είναι αυτό;” Και η γιαγιά της απαντάει: “Solitaire. Ενα παιχνίδι που το παίζει ο καθένας μόνος του. Πρέπει να βγάλεις όλες τις μπίλιες και να μείνει μόνο μία στο κέντρο. Μόνη της. Γι’ αυτό λέγεται solitaire.”
Η Ρόζι είναι η μοναδική από τις 4 γυναίκες, που δεν τα παρατάει. Συνεχίζει, προσπαθεί και βρίσκει τη λύση του solitaire. Τη στιγμή που έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή της..Τη στιγμή που μένει μόνη της.

REAL NEWS 7/10/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.