Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙ

Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙ


4.9/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

"Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα αγόρι, που δεν ήξερε τι θα πει φόβος. Μια νύχτα, νόμισε πως βρήκε τον σκοπό της ζωής του, όταν μια νεράιδα χόρεψε στην πλάτη του.
Είπε να φύγει απ’ το χωριό. Να ψάξει τον κόσμο να τη βρει...".

Έτσι ξεκινούσε η τηλεοπτική "Σκιάχτρα" του 1985, η πρώτη εμφάνιση του εντυπωσιακού μικρού Κούρκουλου. Αν, η νεράιδα είναι το θέατρο και το χωριό οι δαίμονές του, ο Άλκις πήρε από τότε, τη νεράιδα αγκαζέ και τριγυρνάει στην πόλη.

Τριάντα χρόνια μετά, το αγόρι, που -πλέον- φέρνει πότε στον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και πότε στον Κλαρκ Γκέιμπλ, είναι ένας ηθοποιός μ' εκτόπισμα, που δεν παύει να εκπλήσσει με τις επιλογές και τις ερμηνείες του, που λάμπει στους ρόλους του, που δεν χορταίνεις να τον βλέπεις στη σκηνή.

Μαγικός συνδυασμός δυναμισμού κι ευαισθησίας, απόλυτος κυρίαρχος του εαυτού του, μοντέρνος και κλασικός, ο Κούρκουλος, με το ψαρωτικό βλέμμα, που αγαπάει την Κυψέλη, τον Παναθηναϊκό, το γρήγορο Mitsubishi του και το νέο γκατζετάκι του, αποφάσισε πως φέτος, εκεί στην Πειραιώς 115, θα κάνει κάτι, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Στη σκηνή του "Κιβωτός", στον ΤΑΡΤΟΥΦΟ, σκηνοθετημένος από Χειλάκη και Δούνια, παρέα με έναν εκλεκτό θίασο, στο πλαίσιο μιας υποκριτικής φόρμας που δεν μας έχει συνηθίσει, στον ρόλο του Οργκόν-, αποδεικνύει το μέγεθος, τη φλόγα και το πείσμα του.

Στη θολούρα της εποχής των Ταρτούφων, κάτι τέτοιες προσωπικότητες, ισορροπημένες, ευθείς και εργατικές, ρίχνουν φως!

Κι εδώ, στην περίπτωση του Άλκι, μιλάμε για τη λιακάδα ενός υπέροχου ταλέντου.

Real news 27/2/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.