• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ'
Η ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ'

Η ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ'


2.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 13/10/2016 17:57
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η μεγάλη κυρία των Δημοσίων Σχέσεων και η κορυφαία της Επικοινωνίας στη χώρα μας, η κ. Λόλα Νταϊφά, γράφει ένα τρυφερό σημείωμα για τον ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ και την Μαριάννα Τόλη.

 

Μια βόλτα στο όνειρο, μια βόλτα στη ζωή. Αν μπορούσα θα σταματούσα τα θλιμμένα πρόσωπα, που συναντώ στο δρόμο και θα τους έδινα μια διεύθυνση Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών.

Δεν είναι ξωκλήσι ή θαυματουργό μοναστήρι είναι όμως ναός, ένας ναός πολιτισμού, κοιτίδα Τέχνης, που διδάσκει επαγγελματισμό, συνέπεια, υψηλή αισθητική. Είναι η παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας», που παραπέμπει στο βιβλίο του γάλλου συγγραφέα και φιλόσοφου Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερί. Αλλά την οδό στο όνειρο οδηγεί η διασκευή με την υπογραφή μιας αέρινης ιεροφάντισσας της Τέχνης, της αγαπημένης Μαριάννας Τόλη.

Επειδή στην εποχή μας η έννοια παραμύθι έχει και την κακόηχη ερμηνεία της εξαπάτησης, ας πούμε λοιπόν ότι η παράσταση είναι μια ωδή στην καλοσύνη, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια. Τα βήματα ενός μικρού πρίγκιπα που οδηγούν και οδηγούνται από ένα τριαντάφυλλο. «Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει αυτό, που είναι σημαντικό και αληθινό στη ζωή. Τα ουσιαστικά πράγματα είναι αόρατα στο μάτι», λέει η σοφή αλεπού του Εξιπερί.



Μια παράσταση, που σε μαθαίνει χωρίς να σε υποχρεώνει. Στο θέατρο ο ανυποψίαστος θεατής μπαίνει με βαριά πόδια και τις γραμμές του στόματος να γέρνουν προς τα κάτω και βγαίνει μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά, ανάλαφρος, μαγεμένος με φτερά αισιοδοξίας και τις γραμμές του στόματος να σχηματίζουν χαμόγελο.

Ο πρίγκιπας του Εξιπερί βρίσκει την ιδανική του ερμηνεία, τον προορισμό, τον στόχο του στη σημερινή Ελλάδα. 14 ηθοποιοί, που παίζουν με απίστευτη πειθαρχία, και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, με ένα συγκινητικό δόσιμο ψυχής. Ξεδιπλώνουν ταλέντα, χορευτικά, τραγουδιστικά, ερμηνείας, έκφρασης, μαγικής σιωπής. Μια δουλειά, που τη στιγματίζει η πειθαρχία, η ακρίβεια στην κίνηση, το μέτρο στον ενθουσιασμό, την ευαισθησία στους συμβολισμούς.

Τα χειροκροτήματα δεν είναι της υποχρέωσης και της καλής θεατρικής συμπεριφοράς γι’αυτό πολλές φορές στο δίωρο έρχονται αβίαστα από το κοινό, που ταξιδεύει μαζί με τους συντελεστές. Ευρηματικά κοστούμια με χρώματα της χαράς (τι ωραίο το κόκκινο τριαντάφυλλο), σκηνικά, που ελευθερώνουν συμβολισμούς.



Μαριάννα, μπορείς πολλά αλλά κάνε κάτι περισσότερο… προσπάθησε να ταξιδέψεις τον πρίγκιπά σου. Πολλές σκηνές σε ευρωπαϊκές πόλεις και όχι μόνο θα σήκωναν αυλαία για να παρουσιάσουν αυτή την άρτια παράσταση. Ευτυχώς και στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι, που δημιουργούν πολιτισμό στη χώρα αυτή.
Σημ: Όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι στη δική σου καταληκτική παρουσία.

Λόλα Νταϊφά


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.