• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Η ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΡΥΦΟ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Η ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 13/11/2018 15:45
  • Κατηγορία: Άρθρο

8 Νοέμβριου του 1896 και ο πολυμελής θίασος της “Ελληνίδος Σάρας Μπερνάρ” Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου καταφθάνει θαλασσοδαρμένος στην Ερμούπολη για να παρουσιάσει τη “Φαύστα” του Βερναρδάκη. Είναι η εποχή που ανθίζουν τα χρυσάνθεμα και φωτίζουν την πόλη με το εκρηκτικό τους κίτρινο. Αυτό δε θα κρατήσει για πάντα. Σε λίγο θα μαραθούν. Όπως μαραίνεται και η ίδια η πόλη ,που έχει χάσει ήδη πολύ από την παλιά της αίγλη,και παρακμάζει καταδικασμένη σε πτώση από την αδυναμία των οικονομικών της ελίτ να ανταποκριθούν στην αλλαγή των όρων του παιχνιδιού σε βιομηχανία ,εμπόριο και ναυτιλία και να ακολουθήσουν την εξέλιξη.
Πριγκιπική υποδοχή στην λατρεμένη από κοινό και κριτικούς πρωταγωνίστρια επιφυλάσσει το ζεύγος Άγγελου και Ζενής Πινά, ξεπεσμένοι και ξιπασμένοι μεγαλοαστοί με ζωή και αισθήματα υπό κατάρρευση. Το βυρσοδεψείο του Πινά είναι ήδη σε άθλια οικονομική κατάσταση και η ο γάμος του με τη Ζενή νεκρός. Το ένοχο παρελθόν του θα επιστρέψει από ένα παιχνίδι της μοίρας.
Η Μοσχάνθη Μαρκαδάκη πρώτος έρωτας του Πινά και μητέρα του νόθου παιδιού ,που εκδιώχθηκε από το νησί από τον κραταιό πατέρα του Άγγελου ,επιστρέφει θριαμβεύτρια ,πάμπλουτη και δυνατή για να αποδειχθεί τελικά η σανίδα σωτηρίας του ανθρώπου που την πρόδωσε.
Η παράσταση της ζωής και στον αντίποδα ...η αναπαράστασή της. Το θέατρο και ο κόσμος του. Το μεγαλείο και η αθλιότητα του. Το ψέμα και η αλήθεια. Οι ηθοποιοί ,οι αγωνίες τους τα θηρία που τους κατατρώγουν (ο εαυτός τους ,οι εμμονές τους,οι συνάδελφοι,το κοινό,η ματαιοδοξία...)
Και μαέστρος όλων ο ίδιος ο Σαίξπηρ!!
Αν το τραγούδι ήταν η νόμιμη αγαπημένη του Μάνου Ελευθερίου το θέατρο υπήρξε ο κρυφός Ερωτάς του.
Και τον ομολογεί αφιερώνοντας σ'αυτόν το πρώτο του μυθιστόρημα.
Ο “Καιρός των χρυσανθέμων” διασκευάζεται για το θέατρο (412 σελ. Σε 39...δεν το λες και απλό!!) από την Αλίνα Κωτσοβούλου και την Κίρκη Καραλή. Και υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της δεύτερης οι : Αλίνα Κωτσοβούλου,Κωνσταντίνος Κάππας,Δημήτρης Μαύρος,Ολυμπία Σκορδίλη,Στέλιος Γούτης,Ειρήνη Κονίδου και Γιώργος Ψάλτου θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στον κόσμο του από 19 Νοεμβρίου στη σκηνή του ¨Αλφα -Ιδέα.

ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.