• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΜΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ...ΜΑΚΗΣ!
Η ΜΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ...ΜΑΚΗΣ!

Η ΜΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ...ΜΑΚΗΣ!


5.0/5 rating 1 vote

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράφει ένα έργο βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια" .
Κατέληξε όμως, να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της, επειδή δεν έπαιρναν τα γράμματα και δεν ήθελαν να δουλέψουν. Είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσονα, που την απατούσε και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου. Έτσι, θολωμένη
από ζήλια, η Μήδεια άρπαξε το χασαπομάχαιρο και .... αντί να σφάξει τα παιδιά της, σκότωσε κάτι συμμαθητές τους, που είχαν πάει σπίτι να τα συναντήσουν.
Έτσι, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα και με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.
Απ’ το πρώτο ανέβασμα του 1993, που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της χρονιάς, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα, βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας.
Όπως έλεγε ο ίδιος: «Πρόκειται για έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».
Η «Μήδεια» του Μποστ λοιπόν,
σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, κάνει πρεμιέρα στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, στις 13 Νοεμβρίου.
Στον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας, ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου!
Ανυπομονώ για αυτό το έργο – πρόκληση μ έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών: Μίνα Αδαμάκη, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Νίκο Πουρσανίδη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη.
Η μουσική της παράστασης είναι της Monika!

Real news 23/6/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.