• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΟNLYTHEATER
Η ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΟNLYTHEATER

Η ΝΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΟNLYTHEATER


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 18/03/2016 18:00
  • Κατηγορία: Άρθρο

H Nίκη Παλληκαράκη γράφει για την πρώτη φορά που έπαιξε στο θέατρο και για το πώς ξεκίνησε το πιο όμορφο ταξίδι της ζωής της… με ένα τσίμπημα.

 

Την πρώτη μου σκηνική εμπειρία θα την χαρακτήριζα μαγική, ασφαλή και με απρόοπτα...

Ήταν καλοκαίρι του 1994 στην Επίδαυρο -θ' ανοίγαμε το φεστιβάλ εκείνη την χρονιά-με τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.

Μεγάλη τύχη να είναι αυτή η πρώτη μου φορά στο θέατρο, ένιωθα όμως ασφαλής, γιατί ήταν μια παράσταση δημιούργημα της σχολής μου:
Κέντρο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος-ΔΕΣΜΟΙ, με όλους μου τους δασκάλους παρόντες .

Σκηνοθεσία Σταύρος Ντουφεξής, μετάφραση Κώστας Γεωργουσόπουλος και πρωταγωνιστές Ασπασία Παπαθανασίου, Λυδία Κονιόρδου, Στάθης Λιβαθηνός, Νικήτας Τσακίρογλου κι όλοι εμείς οι μαθητές της σχολής, ο χορός της παράστασης. Άρα το περιβάλλον ήταν εξαιρετικά οικείο και προστατευτικό ..

Είχαμε δουλέψει σχεδόν ένα χρόνο και μετά από μια βδομάδα προβών στο χώρο της Επιδαύρου, ήμασταν όλα τα παιδιά σίγουρα και συγκινημένα!

Ξεκινώντας όμως την πορεία μας από τον χώρο των καμαρινιών, είχα μια μεγάλη ατυχία. Μέσα στην μάσκα -που φοράγαμε όλος ο χορός - χώθηκε μια σφήκα και με τσίμπησε στο μάγουλο. Ο πόνος ήταν αφόρητος, αλλά όταν στην διάρκεια της πομπής μας, αντίκρισα αυτό το πολύχρωμο πλήθος κι άκουγα το βουητό τους, όλα ξεχάστηκαν ως δια μαγείας!

Μια τεράστια ενέργεια ένιωθα πως ερχόταν κατά πάνω μου, αλλά και η ενέργεια του ευλογημένου αυτού χώρου, ήταν πολύ πιο δυνατή και σε τροφοδοτούσε μ' έναν μαγικό τρόπο..

Ήταν και παραμένει μια μοναδική κι αξέχαστη εμπειρία για εμένα και κάπως έτσι ξεκίνησε το μαγικό και πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής μου!

Νίκη Παλληκαράκη


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.