• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΜΠΟΥΖΟΥΡΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΝΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΣ
Η ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΜΠΟΥΖΟΥΡΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΝΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Η ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΜΠΟΥΖΟΥΡΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΝΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΣ


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 12/10/2015 11:10
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι ήρωες ζουν και ξαναζούν τον θάνατο τους, σε τετελεσμένο μέλλοντα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι ρευστός.

Ο Χίτλερ έχει πεθάνει.. Οι Γκέμπελς αποφασίζουν να σκοτώσουν τα παιδιά τους και να αυτοκτονήσουν.

Η Μάγκντα Γκέμπελς, αφού πρώτα έδωσε υπνωτικό φάρμακο στα παιδιά, βγήκε κλαίγοντας από το δωμάτιό τους και περίμενε. Έριξε μια πασιέντζα, μέχρι να κοιμηθούν. Μετά ξαναμπήκε στο δωμάτιό τους κι έβαλε από μια κάψουλα με υδροκυάνιο στα στόματα τους...

Ένα ένα, πέθαναν ακαριαία, εικάζεται όμως πως στον λαιμό της μεγάλης της κόρης, βρέθηκαν ίχνη πνιγμού, πιθανόν να μην ήπιε το φάρμακο.

Μετά η Μάγκντα ακολούθησε τον Γιόζεφ στην αυλή, όπου κατά μία εκδοχή, άρπαξε το όπλο από το χέρι του και αυτοπυροβολήθηκε, κατά μία άλλη, την πυροβόλησε ο Γκέμπελς και κατά μία τρίτη και οι δύο πήραν κάψουλα και τους πυροβόλησε ένας στρατιώτης.. Μετά τους περιέλουσαν με βενζίνη και κάψαν τα πτώματα..

Ήταν μια φανατική μάνα, μια φανατική ναζί.. Με τον θάνατο της και τον φόνο των παιδιών της, πέρασε στην Ιστορία ή καλύτερα έγινε μια ηρωίδα στο θέατρο της Ιστορίας...

"Είμαι η γυναίκα με τα σκοτωμένα παιδιά...η Μάγκντα Γκέμπελς..όχι ακέραιο πτώμα, αλλά σώμα που δέχεται ακέραιο την ομορφιά του θανάτου, κάτω από τον ισχυρό λαμπτήρα της Γκερνίκα, σπασμένα δόντια, διάσπαρτα όργανα.."

Η παράσταση θα ανέβει απο το Εθνικό θέατρο, στην σκηνή του Ρεξ (κεντρική), που θα ξαναλειτουργήσει μετά από 30 χρόνια..

Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική: Θάλεια Ιωαννίδου.
Διανομή: Μάγκντα Γκέμπελς η Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιόζεφ Γκέμπελς ο Θάνος Παπακωσταντίνου, Χέλγκα η Κωσταντίνα Αγγελοπούλου Σβέγκαιρμαν ο Δημήτρης Κίτσος..


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.