• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΗΓΗ ΠΕΡΣΙΑΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η ΠΗΓΗ ΠΕΡΣΙΑΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ

Η ΠΗΓΗ ΠΕΡΣΙΑΔΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


1.5/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 01/04/2019 10:26
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ένα φλας μπακ.
Ένα τέλειο φλας μπακ στη δική μου ζωή, γιατί η Σεμίνα Διγενή ήταν η αιτία της αρχής της τηλεοπτικής δημοσιογραφικής μου καριέρας (ο έντυπος τύπος με είχε γοητεύσει νωρίτερα).
Στη δική της ζωή, γιατί αποφάσισε (ευτυχώς) να μας θυμίσει ένα κομμάτι της διαδρομής της (περιμένουμε τη συνέχεια), μέσα από το βιβλίο ''Κίτρινο Υποβρύχιο'', που την Παρασκευή παρουσιάστηκε στους φίλους της του Πειραιά.
Μια βουτιά στο παρελθόν με αναμνήσεις, συναισθήματα, εκπλήξεις, γνώση.
Γνώση για την εποχή, τις καταστάσεις, τους ανθρώπους.
Και όπως είπε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας, που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης
"με μια γραφή που γίνεται ύπουλα γοητευτική, γιατί ξυπνάει μια αρχέγονη κυτταρική μνήμη που σε αναστατώνει, ακριβώς σαν το πρώτο σου ερωτικό φιλί".
Ο Χρήστος Χωμενίδης είπε ότι "όσα μας διηγείται είναι με ανθρώπους που συνάντησε και την έχουν εμπνεύσει ή συναρπάσει. Και δεν τους απομυθοποίησε γιατί τους είδε με ένα παρθένο βλέμμα. Μας μιλάει για ανθρώπους που είχαν αξία και ''δεν άνθισαν ματαίως'' όπως λέει ο Εγγονόπουλος."
Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μας είπε ότι "το ''Κίτρινο Υποβρύχιο'' δεν είναι ανάγνωσμα, είναι θέαμα, γιατί η Σεμίνα επειδή αγαπάει το σινεμά ξέρει να μοντάρει αναμνήσεις, εντυπώσεις, βιώματα, σκέψεις σαν ταινία. Μας παίρνει από το χέρι και μας συστήνει όσους είχε στην καρδιά της. "
Ποιούς είχε στην καρδιά της;
Μερικούς μόνο θα σας αναφέρω.
Τους άλλους σας τους φυλάω για έκπληξη, για όταν θα τους διαβάσετε, γιατί είναι πολλοί και όλοι ενδιαφέροντες:
Χορν, Αλίκη, Μοσχολιού, Αλέκος Παναγούλης, Ρίτσος, ιστορίες με Παπανδρέου, Φλωράκη, εγγονό του Στάλιν, Παπαμιχαήλ, Αλεξανδράκη, Μαλβίνα, Τίτο Βανδή, Τσαρούχη, Καντάφι, ποιούς να πρωτοαναφέρω.
Και στη προτροπή του Χωμενίδη ''Της εύχομαι να γράψει το επόμενο'', βγαίνει είδηση:
"Το έχω έτοιμο", μας λέει η Σεμίνα.
Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι ότι το βιβλίο δεν το διαβάζεις, αλλά το ''ρουφάς'' και όπως είπε η δημοσιογράφος Μελπομένη Μαραγκίδου, "καλά θα ήταν το κάθε κεφάλαιο να διαβαζόταν υπό τους ήχους της αντίστοιχης μουσικής που άκουγε η Σεμίνα εκείνη τη ώρα" και βεβαίως περιλαμβάνεται στην αφήγηση της.
Η βραδιά στο Public του Πειραιά, διανθίστηκε από ωραίες ερμηνείες τραγουδιών που αγάπησε η συγγραφέας και τις της χάρισαν φίλοι της τραγουδιστές.
Μια βραδιά, μα τι βραδιά!
Ένα βιβλίο, μα τι βιβλίο!

ΠΗΓΗ ΠΕΡΣΙΑΔΟΥ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.