• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΑΒΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΑΒΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΑΒΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 10/04/2016 18:00
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η Άβα Γαλανοπούλου, όπως όλοι ξέρουμε, είναι μια από τις καλύτερες κωμικούς μας. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως ξεκίνησε από το stand up comedy της αείμνηστης Λουκίας Ρικάκη και μάλιστα σε μια εποχή που το stand up ήταν άγνωστο είδος στην Ελλάδα.

Η πρώτη μου φορά στη σκηνή ήταν σε μια παράσταση stand up comedy. Ήταν πριν από τους «Δύο Ξένους» κι εγώ ήμουν παγκοσμίως άγνωστη. Τότε έκανε ακρόαση η Λουκία Ρικάκη και με διάλεξε. Τις παραστάσεις τις κάναμε σε ένα μπαρ υπέροχο που πλέον δεν υπάρχει, Ερμού και Ασωμάτων.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη βραδιά. Το μπαρ ήταν γεμάτο κόσμο κι είχα φοβερό άγχος. Όμως, όταν είδα ότι αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση και περνούσε το χιούμορ δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς αισθάνθηκα. Δυο μέρες μου πήρε για να μου περάσει η υπερένταση. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η πιο ισχυρή και η πιο γλυκιά, τολμώ να πω, ανάμνησή μου…

Έκανα ένα νούμερο που λεγόταν «Οι άντρες της ζωής μου», που το εξελίσσω μέσα στα χρόνια. Έκανα κάτι ανάλογο και πέρσι στο Λαμπέτη που το είχαν γράψει ο Ρήγας και ο Αποστόλου. Ξέρετε, στο stand up comedy βγαίνει κάθε βράδυ κάτι διαφορετικό ανάλογα με τους θεατές… Αργότερα κατάλαβα πόσο με είχε βοηθήσει αυτή η πρώτη μου εμπειρία. Μετά τράβηξα άλλο δρόμο επαγγελματικά, αλλά πήγαινα κάποια βράδια στο stand up comedy, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεμιστοκλέους, στο κτίριο του Καστανιώτη.

Στενοχωριέμαι πού έφυγε η Λουκία τόσο νωρίς και τόσο άδικα, ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος , ξεχωριστός και σίγουρα της χρωστάω αυτή την ανάμνηση που έχει μείνει χαραγμένη βαθιά μέσα μου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.