• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΓΩΓΩ ΜΠΡΕΜΠΟΥ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΓΩΓΩ ΜΠΡΕΜΠΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΓΩΓΩ ΜΠΡΕΜΠΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 24/12/2015 21:54
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η Γωγώ Μπρέμπου περιγράφει στο Onlytheater.gr την πρώτη της εμπειρία στη σκηνή και συγκεκριμένα στο θέατρο της Επιδαύρου. Ο χορός της "Ελένης" λίγο πριν την Πάροδο και ξαφνικά χτυπάει ένα τηλέφωνο. 

Η πρώτη παράσταση που έπαιξα, όταν τέλειωσα τη σχολή ήταν η "Ελένη" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά. Με Κ. Καραμπέτη, Λευτέρη Βογιατζή, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Άρη Λεμπεσόπουλο, Λάζαρο Γεωργακόπουλο. Στο χορό ήμασταν η Σμαράγδα Καρύδη, η Άννα Μάσχα, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Θεοδώρα Τζήμου κ.α. Ήταν η πρώτη χρονιά που οι παραστάσεις γίνονταν Παρασκευή και Σάββατο και όχι Σάββατο και Κυριακή. Εμείς αντί για την Παρασκευή κάναμε πρεμιέρα το Σάββατο (την Παρασκευή είχε βρέξει). Εκεί, λοιπόν, που είμαστε συγκεντρωμένες, όλος ο χορός πριν την Πάροδο, μας εύχονται όλοι "καλή επιτυχία".. κ.τ.λ. Δίπλα, πολύ κοντά μας, υπάρχει ένα πεύκο όπου κάτω απ' αυτό το πεύκο υπάρχει ένα κουβούκλιο με ένα τηλέφωνο. Τα κινητά, τότε το 1996, ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Αυτό το τηλέφωνο, στο πεύκο, ήταν ένα τηλέφωνο ανάγκης.

Κάποια στιγμή, το τηλέφωνο αρχίζει να χτυπάει, με ένταση και επιμονή. Εγώ φοβήθηκα ότι κάτι συνέβη, κάποιος θέλει να μας ειδοποιήσει για κάτι πολύ σοβαρό. Και το σηκώνω. Ακούγεται απ' την άλλη άκρη της γραμμής μια ατάραχη κυρία που λέει "Ναι, καλησπέρα, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εκεί; Τι παίζει σήμερα;" Εγώ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, την πληροφορώ με πάσα λεπτομέρεια και αμέσως μετά βγαίνουμε (όχι δεν αποσυγκεντρώθηκα) στη σκηνή με πολύ κέφι, θυμάμαι. Τα κορίτσια του χορού ήμασταν λίγο σαν ξωτικά και βοηθούσε σ' αυτό η απίστευτη ευρηματικότητα του κ. Πάτσα να..μας κάνει ένα με τα σελοφάν.

Στην "Ελένη" εκείνου του καλοκαιριού συμμετείχε όλο το παλιό και νέο ελληνικό θέατρο. Θα την θυμάμαι σαν την πρώτη μου φορά στη σκηνή, αλλά και γιατί παράλληλα συνέβαιναν όμορφα και ιδιαίτερα περιστατικά. Α, το τηλέφωνο σήμερα δεν υπάρχει, υπάρχει όμως το κουβούκλιο. Το έχω τσεκάρει.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.