• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 16/04/2016 17:50
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Είναι μικροσκοπική και σχεδόν χωρίς ηλικία. Σε κάθε παράσταση, διακρίνεις νεύρο, δύναμη, εξέλιξη και σκηνική εύρος. Η Ιωάννα Παππά ξεκίνησε τη θεατρική της πορεία το 2000, όταν ο Θοδωρής Γκόνης την επέλεξε για να συμμετάσχει στο "Μελτεμάκι" του Παντελή Χορν, για λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. "Ξεκίνησα θεατρικά με το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Αυτή ήταν και η πρώτη μου επαφή και με τον Δήμο Αβδελιώδη, γιατί είχε κάνει τους φωτισμούς στην παράσταση, με τον οποίο συνεργαστήκαμε μετά από χρόνια ξανά, στην «Ερωφίλη» του Χορτάτση, που κάναμε στο Εθνικό Θέατρο".

Η ίδια η Παππα θυμάται την πρώτη φορά με νοσταλγία και συγκίνηση. Μόλις ξεκινούσε και το "όλα μου μοιάζουν παντοτινά" ήταν η πιο γνήσια αίσθηση που συνόδευε την εκκίνησή της. Ήταν αισιόδοξη γιατί μόνο αισιόδοξος μπορείς να είσαι, όταν κάτι καινούριο αρχίζει.

Το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2000, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ της Χίου. Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θοδωρής Γκόνης, τη μουσική ο Νίκος Ξυδάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν της Ιουλίας Σταυρίδου, ενώ οι φωτισμοί του Δήμου Αβδελιώδη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίστηκαν οι Κερασία Σαμαρά, Υβόννη Μαλτέζου και Ιωάννα Παππά. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου, στη λίμνη Τριχωνίδα, ενώ κατόπιν η παράσταση περιόδευσε σε όλη, σχεδόν, τη χωρά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.