• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ
Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ

Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 19/10/2017 12:22
  • Κατηγορία: Νέα

Η ομάδα Anima, μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Εξοδος» και την υποψηφιότητά της για το βραβείο Κουν, φέτος δουλεύει πάνω στο σπουδαίο κείμενο του Α. Καρκαβίτσα «Ο Ζητιάνος», με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα ζητιάνο, τον Τζιριτόκωστα, από τα διασημότερα λογοτεχνικά πρόσωπα της Ελλάδας, μέχρι την εμφάνιση του Ζορμπά, του Καζαντζάκη.

Η ιστορία είναι επίκαιρη, γιατί αναφέρεται σε εποχή πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ανακατατάξεων, παρουσιάζοντας αναλογίες με τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση. Διαδραματίζεται την περίοδο της προσάρτησης της Θεσσαλίας στην Ελλάδα το 1881 και της δημιουργίας νέων συνόρων του Ελληνικού κράτους.

Το σημαντικότερο ζήτημα τότε, ήταν η διάδοχη κατάσταση των τουρκικών περιουσιών, που αποχωρώντας οι Τούρκοι πουλούσαν στους λίγους πλούσιους Έλληνες, με αποτέλεσμα οι κολίγοι, να χάνουν και τα λίγα προνόμια που είχαν.
Η ανακατάταξη του πλούτου, ακολουθεί πάντα πολέμους και πάντα είναι σε βάρος των αδυνάτων. Αυτό ενισχύεται από αμάθεια και προλήψεις, καθιστώντας τον άνθρωπο αντικείμενο εκμετάλλευσης κάθε πανούργου και ισχυρού.

Αυτό που καθιστά την ιστορία επίκαιρη, είναι η ‘εν δυνάμει’ βούληση του ανθρώπου, να αντιστέκεται στο κακό, σε ό,τι θέλει να τον αφομοιώσει, να τον καταστρέψει.. Οι Έλληνες, έχουν στα γονίδιά τους να δίνουν εξετάσεις. Άλλοτε χάνουν, άλλοτε κερδίζουν, πάντα όμως, αγωνίζονται για να επιτύχουν.
Στο θέατρο "Από Μηχανής".

ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΟΥ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.