• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ'
Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ'

Η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ'


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 20/10/2018 17:14
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η Ομάδα ΑΝΙΜΑ αποφάσισε να ανεβάσει το ''Γαμήλιο εμβατήριο'', που γράφτηκε σε μια εποχή έξαρσης του γυναικείου κινήματος.
Σε αυτό το έργο του ο Άγγελος Τερζάκης καταδεικνύει το καταθλιπτικό κλίμα, την ασφυκτική ατμόσφαιρα της εποχής, τους ήρωες-δέσμιους της οικονομικής στενότητας και των κοινωνικών προκαταλήψεων, καθώς και τις εγκλωβισμένες ηρωίδες στις φυλακές της πατριαρχικής κοινωνίας.
Επίσης, φανερώνει την υπαρξιακή αγωνία και το τραγικό νόημα της ζωής, που οφείλονται «στο δραματικό, πιεστικό αίσθημα ενός ασύμπτωτου ανάμεσα στον άνθρωπο και τον κόσμο».
Στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου οι έμφυλες και κοινωνικές ανισότητες είναι μεγάλες. Οι γυναίκες, που υφίστανται τις μεγαλύτερες ανισότητες, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να αντιδράσουν. Και η αντίδραση του καταπιεζόμενου σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι καταστροφική τόσο για τον ίδιο, όσο και για το περιβάλλον του.
Η παράσταση που σκηνοθετώ, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, έχει αλλάξει μόνο φαινομενικά και όχι ουσιαστικά, ανοίγοντας –με αυτόν τον τρόπο– έναν διάλογο του τότε με το σήμερα. Γι’ αυτόν το λόγο, η ανδρική παρουσία είναι συμβολική, με την ύπαρξη μόνο ενός άνδρα ηθοποιού σε όλους τους αντρικούς ρόλους, χωρίς αλλαγή σε εμφάνιση και αμφίεση.
Παίζουν Κώστας Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα, Μαίρη Χήναρη.
Στο Σύγχρονο Θέατρο, από 10 Δεκεμβρίου.

*σκηνοθέτις

REAL NEWS 21/10/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.