• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΤΩΚΟΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΤΩΚΟΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΤΩΚΟΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Το καλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ, που είδα ποτέ! Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, ο κόσμος του Ντοστογιέφσκι, συναντιέται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη. Η μοναδική μετάφραση, αποτυπώνει την βαθειά κατανόηση, αυτών των μεγάλων συγγραφέων, για τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα δύο ιερά τέρατα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μαζί, δίπλα μας κι απολύτως εντός μας.

Η σκηνή «Ν. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ», ήταν η πύλη για αυτό το αξέχαστο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, όπου ο φοιτητής της Νομικής Ρασκόλνικωφ, πραγματοποιεί διπλό φόνο, καλύπτοντάς τον, ιδεολογικά, με την απονομής μιας ιδιότυπης δικαιοσύνης. Όμως το έγκλημά του, προκαλεί ανθρώπινους και θείους νόμους, σέρνοντάς τον σε εφιαλτικό δρόμο. Ο νεαρός Γιάννης Νιάρρος, είναι πραγματικά, μια αποκάλυψη! Αντιμέτωπος μ' ένα κλασσικό αριστούργημα, βρέθηκε λες, ν' αντιμετωπίζει την ίδια την ανθρωπότητα. Ανάμεσα σε ηθικό και μη ηθικό, σε καλό και κακό, μπερδεμένος στα αιώνια δίπολα που μας ταλαιπωρούν.Έτσι κι αλλιώς, "Ρασκόλνικ" στα ρωσικά σημαίνει διχασμένος. Έξοχος!

Καθηλωτικός, ανατριχιαστικός, μέγας ηθοποιός ο Θέμης Πάνου, στο ρόλο του αμείλικτου ανακριτή Πορφύριου. Ήταν ο ίδιος ο Πορφύριος και ήταν εκεί μπροστά μας! Κινούσε χειρουργικά, τις θολωμένες σκέψεις του ενόχου. Ήταν η γάτα και το ποντίκι. Έναν Πάνου, θα ονειρευόταν σίγουρα, ο Ντοστογιέφσκι, σχεδιάζοντας αυτόν τον ήρωα. Μόνο έναν Πάνου.

Συναρπαστική η Ταμίλα Κουλίεβα στην Κατερίνα. «Το "Εγκλημα και τιμωρία" είναι δοκίμιο για την αξία την ανθρώπινης ζωής, όποια και αν είναι αυτή.» έχει πει κι έδωσε ρεσιτάλ, συμβάλλοντας καθοριστικά, στη διαχρονική λογοτεχνική ανατομία του υποσυνείδητου, γραμμένη σε εποχή που ο όρος δεν είχε επινοηθεί.

Εστιάστε στην εξαιρετική ερμηνεία του Ν. Μαγδαληνού και στους 3 ρόλους . Ηθοποιός-μάστορας, με σκηνική ευφυία, με μέτρο και εντυπωσιακή προσοχή στις λεπτομέρειες. Συγκινητικός Μαρμελάδωφ, ο Βασίλης Ρίσβας, αλλά και όλοι οι πολύ καλοί ηθοποιοί της παράστασης.

Μια συναρπαστική δουλειά, με φόντο τον ''ραγισμένο θόλο της μεγαλοπρεπούς πρωτεύουσας, (όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης), χώρο τις φτωχογειτονιές και τα μουχλιασμένα χαμόσπιτα και πρόσωπα τους φθισικούς, τις πόρνες, τους μέθυσους, τα παράγωγα μιας μεγάλης ταξικής καταγγελίας''

Mεγάλο μπράβο στον Σωτήρη Χατζάκη, για την συγκλονιστική σκηνοθεσία αυτής της μνημειώδους ''Bίβλου των πεπτωκότων αγγέλων''.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.