• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

"Από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι, γιατί αμέσως όλη η ελευθερία συγκεντρώνεται μέσα σ' αυτό το κομματάκι", είπε κάποτε ο Μπακούνιν. Κουβέντα, που από τότε που ειπώθηκε, δεν έπαψε στιγμή, να είναι άξια υπενθύμισης. Σήμερα, αυτή η επισήμανση, ίσως χρειάζεται να μπει με φωσφοριζέ γράμματα, σε όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από τις οποίες επικοινωνούμε. Προειδοποιητική σήμανση για "ατυχήματα", που σήμερα μπορεί να συμβαίνουν στον δρόμο κάποιου άλλου, αλλά αύριο μπορεί να συμβούν στο δρόμο το δικό μας.

Στον καιρό της καταπίεσης και -μαζί- της επιδειξιομανίας, γεμίσαμε κοράκια. Τώρα που όλοι αποκτήσαμε "δημόσιο βήμα" και μ' ένα status, βρίσκουμε απεύθυνση σε κοινό, σχολιάζουμε τον διπλανό, κουτσομπολεύουμε τον παραδίπλα, ειρωνευόμαστε τον απέναντι. Αυτόκλητοι υπερασπιστές και κατήγοροι, ψάχνουμε πρόσωπα να μισήσουμε ή ν' αποθεώσουμε, φτιάχνουμε "κόμματα", χτίζουμε "γήπεδα", στήνουμε αντίπαλα "στρατόπεδα".

Με τάραξε πριν λίγες μέρες, η ανθρωποφαγία που ξέσπασε, με αφορμή κάποιες δηλώσεις της Αφροδίτης Μάνου, της Ελένης Βιτάλη και του Χρήστου Σιμαρδάνη. Αμέσως στήθηκαν παντού έκτακτα στρατοδικεία. Σηκώθηκαν δάχτυλα. Αν βρισκόταν και καμιά λαιμητόμος ή έστω αγχόνη, το θρίλερ θα είχε και το πρέπον σκηνικό.

Αυτή η τσάμπα εκτόνωση, όμως δεν έχει νικητές και χαμένους. Μόνο likes, κοινοποιήσεις, ανώφελη αυτοεπιβεβαίωση, αρχή ...κοπαδοποίησης και τραμπουκισμούς.

"Ιδού λοιπόν, η εποχή των συμπλεγμάτων". Ιδού μαζεμένα στην timeline σου, τα ψήγματα ενός φασισμού ισχυρότερου αυτού που ήδη ξέρουμε ή έχουμε ακουστά. Αυτός ο φασισμός είναι όλος δικός μας, τον έχουμε επιλέξει εμείς, κανείς κακός δεν είναι πίσω του, κανέναν εχθρό δεν έχουμε να πολεμήσουμε. Μόνο τον εαυτό μας.

Real news 18/6/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.