• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ.. ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ.. ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ.. ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ


4.5/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 13/11/2015 13:35
  • Κατηγορία: Διεθνή νέα

Tα φαντάσματα, πάντα στοίχειωναν το θέατρο.

Η Αγγλία κρατάει τα σκήπτρα σ’ αυτό. Οι Βρετανοί τρελαίνονται για μεταφυσικές ιστορίες. Πολλά τα θέατρα εκεί, με ιστορίες φαντασμάτων. Το Drury Lane πχ. στο West End, έχει τη φήμη του πιο στοιχειωμένου, στον κόσμο. « Η Γυναίκα με τα μαύρα» και « Οι ιστορίες φαντασμάτων», έσπασαν ταμεία. Διόλου τυχαίο. Ανάμεσα στους πολλούς απόκοσμους ενοίκους του, οι πιο διάσημοι και πιο τρομακτικοί, ο περίφημος ''Κύριος με τα γκρι'', με στολή ιππασίας, που περιπολεί τους χώρους του θεάτρου και ...χάνεται μέσα από τοίχους, όπως πιστοποιούν όσοι ισχυρίζονται πως τον έχουν δει, αλλά και ο Joseph Grimaldi, κωμικός της εποχής της Αντιβασιλείας, ο οποίος, σύμφωνα με τον θρύλο, ακόμη ''κατοικεί'' στο κτίριο.

Στο Theatre Royal, που χτίστηκε το 1812, ο ηθοποιός Patrick Stewart ανέφερε το 2009, ότι στην διάρκεια του «Περιμένοντας το Γκοντό», αντίκρισε το ..φάντασμα του John Baldwin Backstone, ηθοποιού και παραγωγού του 19ου αιώνα. Το ίδιο ''φάντασμα'', έχει παρουσιαστεί και στην -καθόλα σοβαρή- Judi Dench , αλλά και στον Donald Sinden , όπως έχουν οι ίδιοι δηλώσει.
Έχουμε και το ''φάντασμα'' του θεάτρου του Edinburgh, που εμφανίζεται το σούρουπο και τη μυστηριώδη πεταλούδα στο Βασιλικό θέατρο του Bath, που είναι -σου λέει- η ψυχή του παραγωγού, που πέθανε, επί σκηνής.

Δύο γνωστά θέατρα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη, θεωρούνται επίσης ..στοιχειωμένα! Δεσμεύομαι να τ αναφέρω. Απλώς, μπρρρρρ....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.