ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ!


4.4/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

Πριν λίγες μέρες, γνώρισα κάποιον, μείναμε μαζί τρεις ώρες συζητώντας κι όταν χωρίσαμε, σκεφτόμουν συνεχώς, πόσο πολύ θάθελα να τον ξαναδώ.

Είναι κάτι άνθρωποι, που το βλέμμα, η συμπεριφορά, η κοσμοθεωρία, η αισιοδοξία, η μαχητικότητά τους και κυρίως οι πράξεις τους, σε κατακτούν αμέσως και σε αναγκάζουν να σκέφτεσαι πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν ήμασταν όλοι κάπως έτσι.
Με διάφανη καλοσύνη, αυθεντική ευγένεια, ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία.
Είναι από την Κοζάνη κι είναι γιατρός. Σπουδαίος καρδιολόγος. Οι πρόγονοί του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο.
Ζει σε μια πόλη με πολλούς απόρους, με 30 χιλιάδες ανέργους κι απ' αυτούς που εργάζονται περίπου το 40% είναι ... μισοεργαζόμενοι-μισοάνεργοι, είναι τετραωρίτες.
Ρώτησα φίλους μου, πως τα βγάζουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι κι αν τους βοηθάει κανείς; Μου είπαν, "ναι, αυτός ο άνθρωπος, έχει κανονίσει ημερήσια διατροφή για όλους τους απόρους της πόλης".
Μετά έμαθα, πως ο ντροπαλός κι ιδιαίτερα σεμνός συνομιλητής μου, που χαιρετούσαν όλοι με χαμόγελα στο δρόμο και του έσφιγγαν θερμά το χέρι, είχε ...κανονίσει κι άλλα καλά στην πόλη που ζει. Όχι μόνο για τους πολίτες της, αλλά και για τους πρόσφυγες και και τους μετανάστες. Χωρίς διακρίσεις. Η ανάγκη δεν έχει χρώμα κι εθνικότητα.
Τον είχα ακούσει στο παρελθόν, να λέει πως "όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχια και παιδιά στην εξάρτηση" και ότι "κανείς δεν πρέπει να αφεθεί μόνος του στην κρίση”.
Το τελευταίο, το είδα να συμβαίνει στην πράξη. Κάποιοι μου εξήγησαν και γιατί τον λένε "γιατρό των φτωχών", αφού ποτέ δε δέχεται χρήματα απ αυτούς.
Το 2010 πίστευαν τα ίδια με εμένα 14.552 άνθρωποι, στην Πάτρα.
Το 2014 προστέθηκαν άλλες 10.000. Σήμερα δεν ξέρω πόσες ακόμη χιλιάδες προστέθηκαν, -φαντάζομαι πολλές- ξέρω όμως, πως θάθελα πολύ, να είναι φίλος μου ο Κώστας Πελετίδης.

Real news 29/4/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.