• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ..
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ..

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ..


5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Μηνάς Χατζησάββας.. Πενήντα χρόνια στο θέατρο. Λένε για τους ηθοποιούς, ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να σε αποδεχθεί το σινάφι σου, οι συνάδελφοί σου. Aυτό το τρόπαιο, ο Μηνάς το κέρδισε..

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, είχε πει πως ήθελε να τον αγαπάνε. Είχε αυτή την ανάγκη, την οποία κι o ίδιος δεν μπορούσε να την εξηγήσει. Όμως αυτό που ήθελε, το πέτυχε. Δεν υπάρχει κανείς που τον γνώρισε ή δούλεψε μαζί του και δεν τον αγάπησε. Ακόμα πιο αγαπητός στις νέες γενιές ηθοποιών, που πάντα εμψύχωνε και βοηθούσε.

Ο σπάνιος αυτός ηθοποιός είχε νεανικό βλέμμα, την ορμή και τη λαχτάρα ενός παιδιού που καταπιάνεται σοβαρά με το παιχνίδι του .Και όταν το ταλέντο και η ωριμότητα, που φέρνουν τα χρόνια, έρχονται να προστεθούν σ΄ αυτή την πρώτη πολύτιμη μαγιά, δημιουργούν αυτό το εκρηκτικό μείγμα . Όταν ο Μηνάς Χατζησάββας έπαιζε, δεν μπορούσες στη κυριολεξία να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από πάνω του.

Γεννημένος το 1948 στην Αθήνα, τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου θεάτρου, ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο. Παράλληλα με το θέατρο, αλλά και τη συγγραφική του δράση - με συλλογές διηγημάτων αλλά και σενάρια,. Εξέδωσε τρεις συλλογές διηγημάτων : «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή» με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης.

Πρωταγωνίστησε άλλοτε σε μικρούς και άλλοτε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεόραση («Αναστασία», «Άμυνα Ζώνης», «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα») και στο σινεμά, διασχίζοντας τέσσερις δεκαετίες ελληνικού κινηματογράφου και συμμετέχοντας σε ταινίες μεγάλων δημιουργών.

Βερσίνιν , Γκάλιμπαν, Γαλιλαίος, Αγαμέμνονας: μόνο κάποιοι από τους δεκάδες ρόλους που ενσάρκωσε αφήνοντας το μοναδικό του στίγμα.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.