• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ
ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ

ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ


4.2/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

Στο περιβάλλον που -κατ ευφημισμόν- λέγεται ελληνική show biz, απαντώνται πολλά κολεόπτερα.
Τα κολεόπτερα γίνονται ιδιαιτέρως βλαβερά, στα περιβάλλοντα εκείνα, που ο άνθρωπος παράγει την τροφή τους, σε μεγάλες ποσότητες.
Με τι τρέφονται; Με εξουσία.
Ποιος τους τη δίνει; Οι πολλοί Φαραώ, που ευδοκιμούν στην εγχώρια, δήθεν, biz..
Αυτοί οι μικροί ανασφαλείς, κουτοπόνηροι και κωμικοτραγικοί δικτατορίσκοι, που φαντασιώνονται πως ενσαρκώνουν επίγειους θεούς, πως η θέλησή τους οφείλει να είναι νόμος, άρα και ο χαρακτήρας της μπίζνας, με την οποία βιοπορίζονται, οφείλει να είναι θεοκρατικός.
Και τι χρειάζεται ένας τέτοιος (παλιο) χαρακτήρας; Χρειάζεται υπαλλήλους- υπηρέτες.
Στις ήπιες περιπτώσεις, οι αντ' αυτού, λέγονται βοηθοί, γραμματείς, σύμβουλοι, συνεργάτες κλπ.
> Στις βαριές, υπάρχει εντυπωσιακός πλούτος λέξεων: Σφουγγοκωλάριοι, τσάτσοι, γλυφτρόνια, μαλαγάνες, φερέφωνα, εξαπτέρυγα, αυλοκόλακες και και..
> Απόντος του σταρ-Φαραώ, οι ''αντ΄ αυτού'', σχεδόν τον ενσαρκώνονται. Μιλούν με τον τρόπο του, αντιγράφουν τα χούγια του και τον ερμηνεύουν γενικώς και δημοσίως, στη χειρότερη εκδοχή του. Κάνουν και λένε πράγματα, τόσο αλαζονικά, που, πιθανόν, ούτε ο ίδιος ο ''επίγειος'', δεν θα τολμούσε. Τον εκπροσωπούν, δηλαδή, θίγοντάς τον,
> Παρόντος του ''αφέντη'', η υπερέκκριση σιέλου, σχηματίζει λίμνες. (Και αφού ο αφέντης δεν προλαβαίνει -λόγω ανειλημμένων καλλιτεχνικών υποχρεώσεων- να μελετήσει Δημόκριτο, του διαφεύγει το βασικό: «Εκείνος που σε επαινεί για κάτι που δεν έχεις, επιθυμεί να σου αποσπάσει εκείνο που έχεις.»
Τελικά, κάθε Φαραώ, προσελκύει την τιμωρία του. Οι ''αντ΄ αυτού'' είναι οι πληγές των σύγχρονων ηγεμονίσκων της ελληνικής μπίζνας του show. . Ακρίδες και χαλάζι και βατράχια και σκνίπες και φωτιά και τέφρα και αλογόμυγες μαζί!
Και καμμιά χαζοχαρούμενη selfie, δεν αποτρέπει την όξινη βροχή της γελοιότητας, που προκαλείται αυτοδικαίως..

Real news 12/6/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.