• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ


3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Κάποτε ο Αισχύλος, μεταξύ 525-456 π.Χ., είπε:
"Δεν είναι οι όρκοι που μας κάνουν να πιστέψουμε κάποιον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που μας κάνει να πιστέψουμε τους όρκους".

Χρήσιμο να το θυμηθούμε, μπροστά στην κάλπη, κάνοντας το καθήκον μας, ως πολίτες.
Όπως και τη γνώμη του σοφού δούλου από τη Φρυγία και σπουδαίου μυθοποιού, του Αισώπου: "Πολλοί υπόσχονται μεγάλα πράγματα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα μικρά."
Λέμε συχνά πως οι αρχαίοι τα είπαν όλα. Αλλά κι εμείς τα είδαμε όλα, τελευταία, κυρίως την έλλειψη πολιτισμού στην προεκλογική αντιπαράθεση. Νιώσαμε ολοζωντανους δίπλα μας, τους γραφικούς κινηματογραφικούς ήρωες, Καλοχαιρέτα, Γκόρτσο, Μαυρογυαλούρο, μέχρι και την "Κυρά μας τη Μαμή".
Η άκρατη παροχολογία, προκαλεί συνειρμό με τον Αριστοφάνη, να "παροχολογεί" στους "Όρνιθες": "Θα χωρομετρήσω τον αέρα και θα σας τον μοιράσω για χωράφια".
Και τότε , το 414 πΧ, ο ίδιος πολιτικός "πολιτισμός".
Κι έρχεται κάπου στο 1500 μΧ, ο Νικολό Μακιαβέλι (πατέρας της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης για τους θαυμαστές του, κυνικό κτήνος, ταυτισμένο με τη διαφθορά, για τους υπόλοιπους), να στηρίξει τους ...χορηγούς του, λέγοντας: " Σ έναν ηγεμόνα δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι να παραβεί μια υπόσχεση."
Ή "Η υπόσχεση που δόθηκε, ήταν αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε, αναγκαιότητα του παρόντος".
Δεν άρεσε τυχαια ο "Ηγεμόνας" του, σε Χίτλερ και Μουσολίνι. Ιδιαίτερα, όταν τόνιζε πως "ο επιτυχημένος ηγεμόνας καθοδηγείται από την αυστηρά ωφελιμιστική επιλογή των κατάλληλων μέσων για τους σκοπούς του" ή ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" ή "να κάνουμε το κακό μια κι έξω, αλλά το καλό να το δίνουμε σιγά-σιγά". Σας θυμίζει τις πρακτικές κάποιων, όλο αυτό, έτσι δεν είναι ;
Απλώς ψηφίζοντας, μην τους ξεχάσετε όλους αυτούς που έκαναν το κακό .
Με τηδικη μας νίκη!


Real news 21/5/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.