ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ

ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ


5.0/5 rating 1 vote

Συνεχίζει να συγκινεί βαθειά, για 4η σεζόν, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, ο “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, που ξεκίνησε με την συγκλονιστική ερμηνεία του Τάκη Σπυριδάκη και παρέδωσε σκυτάλη στον Στάθη Σταμουλακάτο.

Μπορεί οι δυο τους να διαφέρουν, όμως το έντονο ταμπεραμέντο, η ανάγκη για σκηνική αλήθεια και το πηγαίο πάθος, τους συνδέουν στον ίδιο βαθμό με το ρόλο του Σταύρου, δημιουργώντας την αίσθηση στον θεατή, ότι αυτό που βλέπει, συμβαίνει “εδώ και τώρα” και για πρώτη φορά.

Ο Σταμουλακάτος, πέρα απ’ τη μοναδικότητα της φυσιογνωμίας και της σκηνικής του δυναμικής, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά του να ισορροπεί ανάμεσα στο “μπρουτάλ” και το τραγικό, αφήνοντας τον πόνο και το άδικο, που πνίγουν το χαρακτήρα του ρόλου του, να προκύπτουν με απόλυτη οργανικότητα, χωρίς προσποιήσεις και επιτηδεύσεις. Παράλληλα, τα μικρά αυτοσχεδιαστικά του “γεμίσματα”, μας κάνουν να νιώθουμε ότι κοιτάζουμε, από παραδιπλανή ξαπλώστρα, όσα συμβαίνουν στην καλοκαιρινή καντίνα του.

Δεν μπορείς παρά να σκεφτείς, πως πρόκειται για μία από τις λίγες περιπτώσεις ελλήνων ηθοποιών, που το θεατρικό και το κινηματογραφικό τους ταλέντο είναι εξίσου σπουδαία, καθώς τόσο στις λεπτομέρειες, όσο και στις μεγάλες εντάσεις, κρατάει το απόλυτο μέτρο.

Η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη έχει έναν μινιμαλισμό, που επιτρέπει στο έργο και τους ηθοποιούς να λάμψουν μέσα στην καθαρότητά τους.

Ο Ηλίας Βαλάσης (αστυνομικός) και η Χριστίνα Μαριάννου (Χαρούλα), έχουν δέσει με τον Σταμουλακάτο, παράγοντας ένα άριστο “χημικό” αποτέλεσμα, που κλιμακώνει ερεθιστικά τους ρυθμούς και το σασπένς της πλοκής.

Μην τελειώσει.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.