• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ!
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ!


5.0/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Γνώρισα πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, στη δουλειά μου. Μεγάλα σταρ, διεθνείς προσωπικότητες, χαρισματικά και γοητευτικά πλάσματα. Συνάντησα ταλέντα που έκοβαν την ανάσα.

Ανθρώπους όμως, με αυθεντική ευγένεια, που έλεγαν και εννοούσαν το ''ευχαριστώ'', το ''παρακαλώ'', το ''συγγνώμη'', περνούσαν δίπλα σου και ένιωθες αεράκι θετικής ενέργειας, συνάντησα όχι πάρα πολλούς ή μάλλον όχι πολλούς ή μάλλον ελάχιστους.

Ο Σαίξπηρ πίστευε πως, αυτό που αξίζει περισσότερο, σε οποιεσδήποτε σχέσεις, είναι όχι εκείνο που παίρνεις, αλλά εκείνο που δίνεις. Τα πλούσια δώρα -έλεγε- γίνονται φτωχά, όταν αυτός που τα προσφέρει αποδειχθεί αγενής..

Ετσι κι εγώ, έχω πετάξει πια, όλα τα δώρα των αγενών και κρατώ μέσα μου, μόνο τις τρυφερές λεπτομέρειες, ωραίων στιγμών.

Κουράστηκα να πιστεύω ότι μπορώ να εξημερώσω άγριες ψυχές, να επιμένω να ψάχνω κάτι καλό, για να πιαστώ από αυτό και να κηρύξω την έναρξη της ιεραποστολής. Δεν τελειώνει η ζούγκλα, ας το πάρω επιτέλους απόφαση, μεγάλωσα, πρέπει να το περάσω αυτό το παλιομάθημα. Χρόνια το χρωστάω κι όλο κόβομαι..

Γι αυτό λοιπόν, στο διάβολο! Θα είμαστε πάντα οι από εκεί και οι από εδώ. Εμείς θα τρεφόμαστε με βιολογικά προιόντα ζωής κι αυτοί θα τρώνε τη σαρκόσουπα που επέλεξαν. Θα ζούμε στην αλήθεια και θα ζουν στο κουκλοθέατρο που αναγκάζονται να σκηνοθετούν καθημερινά, για να αντιμετωπίζουν τους εφιάλτες τους.

Κρίμα βέβαια, γιατί κάποιοι απ αυτούς είναι ταλαντούχοι στη δουλειά τους, τους βλέπεις στο σανίδι και θέλεις να τους φιλήσεις τα χέρια, τραγουδούν και τους λατρεύεις, γράφουν και πεθαίνεις από ζήλεια.. Αλλά στη ζωή τους, δεν λένε μία.. Άπληστοι, αχόρταγοι, κακότροποι, ύπουλοι, ζηλόφθονοι..

Χρόνια τώρα, τάφερε έτσι η τύχη και παρακολουθώ από "μέσα" τη συμπεριφορά τους. Αμέτρητα "υπερεγώ", που ψάχνουν απελπισμένα "αυλές", αποθεώσεις και στηρίγματα. Με "συμμάχους" εξίσου θλιβερά πλάσματα, σε ρόλο "δημοσιογραφικού" υπηρετικού προσωπικού. Εξασκημένα στο διαρκές "ξεσκόνισμα", το "γλύψιμο" και στην οσφυοκαμψία. Ο άλλος κόσμος της "τέχνης", από αυτόν που νομίζει ο πολύς κόσμος. Βαθειά εγωκεντρικός, εκδικητικός και ανισόρροπος.

Κάποτε ο Χορν, μου είχε πεί ότι ,πρέπει να περιορίσω την κακή μου συνήθεια να εκπλήσσομαι από τους ανθρώπους. Δεν τα κατάφερα τόσα χρόνια. Ίσως αν πρόσεχα κάπως περισσότερο,στο σχολείο, όταν μελετούσαμε Πλούταρχο, κάποια πράγματα να τα είχα γλυτώσει. «Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ' τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος του.». Έτσι έλεγε.

ΥΓ. Τα σκέφτηκα όλα αυτά απόψε, γιατί ένιωσα κάποια ειλικρινή ''ευχαριστώ''.

Real news 07/01/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.