ΛΥΚΟΣ Ή ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ;

ΛΥΚΟΣ Ή ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ;


5.0/5 rating 1 vote

Κι ενώ ο Αύγουστος, μαίνεται θρασύτατα, έρχονται μέρες, που στο μυαλό, πνέουν σφοδροί παγωμένοι άνεμοι. Κι ενώ παρατηρείς, μετά απ τις παράξενες θεομηνίες, όλα να παραμένουν στη θέση τους, αρκεί να φυσήξει ένα απαλό αεράκι και να ξεριζώσει δάσος. Ποιο έργο είναι τώρα αυτό;...
''Οδύσσεια μιας ξεριζωμένης" ή "Όσα παίρνει ο άνεμος"; Κάποια νιώθει σαν την Σκάρλετ, που βαριέται τις συζητήσεις για τον πόλεμο. Κι αφού εξέλιπαν οι αυθεντικοί Κλαρκ Γκέημπλ, αυτή συνήθισε να συναναστρέφεται ημιτασιόν Ρετ Μπάτλερ, σε περίοδο προσφορών.
Και έρχεται δικαίως το ερώτημα. "Με πράξεις καλοσύνης μπορείς να προκαλείς μίσος στον ίδιο βαθμό, όπως και με κακές πράξεις;" Και βέβαια, απαντά ο Μακιαβέλι ενώ ο Βολταίρος, μπαίνει στην κουβέντα, από τα μακρυνά μέσα του 1700, ψιθυρίζοντας: "Για τον κακόβουλο άνθρωπο, όλα χρησιμεύουν σαν πρόσχημα.".
Που σημαίνει, μην ψάχνουμε να βρούμε γιατί κάποιος, γίνεται ξαφνικά μοχθηρός. Γίνεται, γιατί.. έτσι.
Πάσχοντας από μακροχρόνια αφέλεια, άργησα να καταλάβω, πως δεν υπάρχουν άνθρωποι πιο πικρόχολοι κι εκδικητικοί, από τους γλυκομίλητους από συμφέρον. Όσο πιο ευνοημένος, τόσο πιο Δήμος Σταρένιος ή Τασσώ Καββαδία..
Οι επιστήμονες αυτοβοήθειας, προειδοποιούν, ''Ο κακός χαρακτήρας είναι σημάδι αισθήματος κατωτερότητας''. Εγώ πάλι συμφωνώ με τον Βολταίρο, (που είχε και κόλλημα με το ψάξιμο των αιτίων τη κακίας). ''Η κακία είναι η αθάνατη κόρη εγωπάθειας και της τεμπελιάς''.. (Εμ βέβαια. Γι αυτό απαντάται κυρίως σε αργόσχολους. Ευδοκιμεί σε ''καλλιτεχνικούς'' χώρους, όπου οι πρόσκαιρες ''συμμαχίες'' είναι κανόνας).
Κακό, είναι η σκιά της επιθυμίας . Επιθυμίες ανικανοποίητες, γεννούν φθόνο. (Δεν μπορείς να επιβάλεις ποτέ, αυτό που δεν είσαι).
Οι Γάλλοι λένε πως η κακή προβατίνα είναι πιο τρομερή κι από το λύκο..


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.