ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 15/03/2016 12:25
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Τρεις ηθοποιοί, οι οποίοι δεν εμφανίζονται συχνά στις θεατρικές σκηνές, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να μας κερδίσουν…

Η κρίση και τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα μας, τους έκανε να θέλουν να μιλήσουν και να απευθυνθούν στο κοινό, αποδεικνύοντας ότι ο καλλιτέχνης είναι πάντα συνδεδεμένος με την εποχή του.

Φυσικά η χρονιά σημαδεύτηκε από την θριαμβευτική επάνοδο του Βασίλη Παπαβασιλείου, ενός σπουδαίου ηθοποιού και δασκάλου, που επιλέγει να μην παίζει – δυστυχώς - συχνά, αλλά όταν το κάνει, παραδίδει μαθήματα υποκριτικής. Ένας σκηνικός χείμαρρος ο κ. Παπαβασιλείου φέτος, από τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στη Φρυνίχου, αναφώνησε «Σιχτίρ ευρώ μπουντρούμ, θα πεις κι ένα τραγούδι» και είπε όλα όσα θα έπρεπε να ακούσουμε σε αυτή τη χώρα, που παραδέρνει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, αναζητώντας την ταυτότητά της.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος, που έχουμε να δούμε καιρό και μας έλειψε, έγραψε το κείμενο, αλλά και τη μουσική της παράστασης «Ο κανένας ο καθένας », την οποία σκηνοθετεί και στην οποία πρωταγωνιστεί. Μέσα από το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ωδή, σε όλους τους ανώνυμους πολίτες, που μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, διατηρούν ακόμα το όνειρο και την ελπίδα ζωντανή.
Η παράσταση παίζεται στο Underground (Κοραή 4) και το 10% των εισπράξεων δίνεται σε άπορους και άστεγους, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα στο χώρο του θεάτρου, για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η Ιωάννα Τσιριγκούλη, ηθοποιός με σπάνια ευαισθησία, ένα συναισθηματικό ηφαίστειο πραγματικά, συνεργάζεται με την Ρούλα Πατεράκη στο «Δαμάζοντας τα κύματα» του Τρίερ, που παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο. Ξεχωρίζει στο ρόλο της Μπες, που ταιριάζει στην εύθραυστη φύση της, δίνοντας υπόσταση σε αυτήν την περίεργη γυναίκα, που επιλέγει το δρόμο της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας, σε μια κοινωνία που δεν ξέρει να αγαπάει πραγματικά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.