• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ
ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ


5.0/5 rating 1 vote

Είδα τον "Μολυβένιο Στρατιώτη" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που σκηνοθετεί στο θέατρο Βασιλάκου, η Μαριάννα Τόλη και μαγεύτηκα.
Ένα μοναδικό υπερθέαμα, με σπουδαίους ηθοποιούς-τραγουδιστές-χορευτές, φαντασμαγορικά σκηνικά, φωτισμούς και κοστούμια.

 

Συμφώνησα μαζί της, πως από όλες τις ιστορίες αγάπης που έχουμε διαβάσει, είναι η πιο συγκινητική.
Μόνο που στο βιβλίο, η αγάπη τελειώνει άδοξα. Οι δύο ήρωες δεν μπορούν να ζήσουν χωριστά και η μπαλαρίνα θυσιάζεται, πέφτοντας στη φωτιά μαζί του.
Η Μαριάνα όμως, πιστεύει -όπως κι εγώ- στα θαύματα και στις ιστορίες που τελειώνουν όμορφα.. Σκέφτηκε λοιπόν, να δημιουργήσει καινούργιες δυνατότητες στους ήρωες. "Γεννιόμαστε -μου λέει- με ελευθερία να διαλέγουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Μπορούμε με πίστη και φαντασία, να αλλάξουμε τα πάντα.
Μπορεί να μαγνητίσουμε ένα θαύμα. Θεωρώ ότι δεν προδίδω τον συγγραφέα, αλλάζοντας το τέλος του παραμυθιού, για χάριν των παιδιών.
Σχεδίασα ένα τέλος, με όλες αυτές τις πιθανότητες που φέρνει η δύναμη της αγάπης.
Ο "Μολυβένιος Στρατιώτης" σε αυτήν την καινούργια παράσταση, μεταμορφώνει όλους τους ήρωες και τους χαρίζει αυτό που τους λείπει. Τους ξαναδίνει πίσω την καρδιά τους, που στις μέρες μας χτυπά αδύναμα, αλλά την χρειαζόμαστε τόσο πολύ για να δημιουργούμε τα μικρά προσωπικά μας θαύματα."
Η γυναίκα αυτή, που σέβεται τόσο βαθειά και ουσιαστικά το παιδικό θέατρο, έφτιαξε πάλι, στη σκηνή του θεάτρου της, έναν συναρπαστικό κόσμο, με αγάπη, αγνότητα, γενναιοδωρία και ανεκτικότητα.
(Αλλά επειδή σκηνοθετεί η Μαριάννα και με πολύ χιούμορ!)
Δεν είναι μια παράσταση μόνο για παιδιά.
Γι' αυτό δεν πρέπει να την τη χάσετε.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.