• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΣΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ
ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΣΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ

ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΣΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ


5.0/5 rating 1 vote

Μάρμαρα, πέτρες, τελάρα, μπογιές, όγκοι, κάθε είδους υλικά, ψυχρά συντρίμμια, που αν τυχόν ενωθούν σε "έργο τέχνης", γίνονται θησαυροφυλάκιο μιας παρελθοντικής στιγμής, συντηρητήριο και φορέας μιας μνήμης -παλιάς, πρόσφατης, καλής, κακής, δεν έχει σημασία- που κάποιος αποφάσισε πως πρέπει να καταγραφεί.

Τα γεγονότα της Παλμύρας και η δολοφονία του Χαλίντ αλ-Ασάαντ, του Σύρου αρχαιολόγου που ανακρίθηκε ανελέητα, αλλά δεν αποκάλυψε που είναι αποθηκευμένα τα έργα τέχνης, αποδεικνύουν -ξανά- περίτρανα, πως το τελευταίο προπύργιο πριν την Κόλαση, είναι ο Πολιτισμός.

Αυτός που προστατεύει ίχνη προγόνων και προφυλάσσει τη μνήμη, είναι "εχθρός", για τους βέβηλους.. Αλλά και μάρτυρας.

Το παρόν, συγκρατείται από το παρελθόν και το μέλλον του. Χωρίς ένα απ' τα δύο, λυγίζει και σπάει.

Με την Ιστορία ταμένη στη Λήθη, εξαϋλωμένη, η πλαστοπροσωπεία κι η ψευδομαρτυρία -εν ονόματι του παρόντος- είναι πιο εύκολη.

Οι νέοι νόμοι, τα νέα ήθη, θα καθαρογραφτούν σε λευκούς πίνακες, σε αστραπιαίες ιδρυτικές στιγμές του ζοφερού Νέου Μέλλοντος. Σαν να μην εξελίχθηκε ποτέ, κανένας οργανισμός, μέχρι αυτοί να υπάρξουν.

Χωρίς στοιχεία, που να υπενθυμίζουν τι προηγήθηκε και να κλονίζουν το θυμικό, το μέλλον μετασχηματίζεται σε μια παύλα. Χωρίς βέλος να κατευθύνεται μπρος ή πίσω, με μέλλον πεντάρφανο, μια σκέτη παύλα, είναι υπάκουη. Ποτέ δε θα γίνει ένα αληθινό καρδιογράφημα. Και γρήγορα θα πεθάνει.

Από την παύλα στο θάνατο, έχεις μερικά δευτερόλεπτα.

Από το "τώρα" ως την παύλα, μπορεί να έχουμε ακόμη και εκατό χρόνια.

Να σώσουμε τους αναμνηστικούς μηχανισμούς. Προλαβαίνουμε.

Εχθρός είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, χωρίς να θυμάται.

Real news 13.9.2015


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.