• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ξύπνησα το μεσημέρι, μετά από μια πολύ δύσκολη βραδιά αναγκαστικού εγκλεισμού, με δυνατά, από κάποιο ηχείο, τη φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο «Χειροκρότημα» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και σύνθεση της Δήμητρας Γαλάνη. Ακουγόταν από τον δρόμο έξω και συνοδευόταν από ζωντανά χειροκροτήματα ανθρώπων από τα μπαλκόνια. Ανοίγοντας αργότερα το κινητό μου διαβάζω για την «ευχάριστη» πρωινή πρωτοβουλία αυτής της έκπληξης, καθώς κανένας μας δεν το γνώριζε κι ούτε είχε διατυμπανιστεί μέρες πριν με δελτία τύπου από τον Δήμο Αθηναίων.

Έχω ασκήσει στο παρελθόν επώνυμα δημόσια σε ηλεκτρονικά μέσα «κριτική» κυρίως για καταστάσεις και πρόσωπα των οποίων τη δημόσια δραστηριότητα παρακολουθούσα. Τις περισσότερες φορές με αρνητικές κυρίως τοποθετήσεις.
Κάποια στιγμή, ευτυχώς πολύ γρήγορα, αντιλήφθηκα, πως η δημόσια «κριτική», ανάλογα με την εμβέλεια της απεύθυνσής της σε, κυρίως, ένα εμπορικό κοινό, καθορίζει άμεσα την οικονομική επιβίωση του κρινόμενου. Επίσης πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι η δημόσια «κριτική» που αφορά σε «προϊόντα» καταγράφεται εφόσον έχει υπάρξει πάντα μεταξύ των εμπλεκομένων μερών κάποιο είδος «συναλλαγής». Κι έτσι σταμάτησα να δημοσιοποιώ στα ηλεκτρονικά μέσα τη δική μου «κριτική».
Όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώ μια ολοένα ογκούμενη ανάγκη δημόσιας «κριτικής» για τα πάντα. Αγγίζει όλο το φάσμα έντασης της ανάγκης ηρωοποίησης ή κανιβαλισμού ενός επαγγελματία. Στέκομαι πάντα με καχυποψία και κάποια θλίψη απέναντι σε οποιαδήποτε εκδοχή της, έχοντας ο ίδιος άμεση προσωπική ή όχι γνώση της δραστηριότητας ή του έργου του επαγγελματία. Συνεχίζω να πιστεύω πως οποιαδήποτε δημόσια «κριτική» βασίζεται σε ναρκισσιστικές αφενός εμμονές περί κατοχής ενός αλάνθαστου κριτηρίου «περί του καλού και του ωραίου» κι αφετέρου σε «πολιτικές του χώρου» και οικονομικές σκοπιμότητες. Θα δικαιολογήσω κι ένα μεγάλο μέρος αργόσχολων ανθρώπων που ασκούν δημόσια στα ηλεκτρονικά μέσα «κριτική» που εκτονώνουν, κατά τη δική μου γνώμη, όλη την τοξικότητα που γεννάει η έλλειψη της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Θα ανατείλει για όλους τους ανθρώπους μια εποχή τρομερού κυνισμού. Γέννημα αυτού του κυνισμού θα είναι μια πρωτοφανής νεωτερική ανθρωποφαγία. Αγαπάτε αλλήλους λοιπόν και κάνετε έρωτα φίλες και φίλοι.

ΥΓ. Θέλω να πιστεύω πως για την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων είχαν διασφαλιστεί εγγράφως όλες οι άδειες εκτέλεσης και νόμιμες προβλέψεις για την οικονομική αποζημίωση των δημιουργών, των οποίων το έργο ακούστηκε. Αν πάλι όχι, δεν τιμά κανέναν από το σύνολο των ανθρώπων που συμμετείχε στην οργάνωση και την εκτέλεση αυτού του ομολογουμένως παράξενου happening.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.