ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Το έργο του Γιάννη Λασπιά, «Camille Claudel Mudness», στο Θέατρο «Πόλη», είναι μια υποθετική συνάντηση ανάμεσα σε δυο προσωπικότητες των αρχών του αιώνα. Στη διάσημη γλύπτρια Καμίγ Κλωντέλ και τη γιατρό Κονστάνς Πασκάλ, από τις πρώτες γυναίκες ψυχιάτρους, η πρώτη που εισηγήθηκε την παιδοψυχολογία.
Η Μάνια Παπαδημητρίου είναι η Κλοντέλ, κι εγώ η Πασκάλ. H Πασκάλ, τόλμησε να διεκδικήσει τη ζωή που ήθελε και για να το πετύχει, κινήθηκε διπλωματικά. Η Κλοντέλ, ερχόταν σε άμεση αντιπαράθεση με όλους και όλα. Το κοινό τους γνώρισμα ήταν ότι και οι δύο αναζητούσαν την αλήθεια και ότι πάλεψαν μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, για να υπάρξουν και να ζήσουν, όπως ήθελαν..
Με τη Μάνια γνωριστήκαμε πριν από ένα χρόνο, είναι πραγματικά μοναδική, και μετά δουλέψαμε μαζί στην παράστασή της, στο Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι εμπνευσμένη και πολύ δημοκρατική σκηνοθέτις, με ιδιαίτερη οπτική στα πράγματα, πολιτική κι ανθρώπινη που με ενδιαφέρει και με τροφοδοτεί. Χαίρομαι που παίζουμε μαζί. Δεν είναι πολλοί οι καλλιτέχνες, με τους οποίους μπορείς να έχεις έναν ουσιαστικό διάλογο.
Μου αρέσει να κάνω θέατρο, η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη, για ν αντέχεται. Μου αρέσει να μαθαίνω, μου αρέσουν οι ιστορίες. Αν και από μόνο του, το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, η τέχνη λειτουργεί παρηγορητικά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.