• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΘΗ ΣΤΟ 'ΘΗΣΕΙΟΝ'
ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΘΗ ΣΤΟ 'ΘΗΣΕΙΟΝ'

ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΘΗ ΣΤΟ 'ΘΗΣΕΙΟΝ'


5.0/5 rating 1 vote

Τι μπορεί να συμβεί άραγε,  όταν ο έρωτας ανατρέψει την ήρεμη και προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας και μάλιστα μόνο για 24 ώρες;
Μια σαρανταδυάχρονη αριστοκράτισσα χήρα, φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή, περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα όμως, αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα.
 Ο Στέφαν Τσβάιχ (1881-1942), ένας εστέτ του πνεύματος, έγραψε την πολυδιαβασμένη αυτή νουβέλα το 1927, η οποία μεταφράστηκε στα ελληνικά 13 φορές και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστριες την Μπέργκμαν και την Νταριέ. 
Ο συγγραφέας-αφηγητής στήνει τη δράση στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου του Μόντε Κάρλο, δίνοντας μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, λαμπερά αφηγημένη. Μια μοιχεία που σκανδαλίζει, ταράζοντας τη ραστώνη της μπουρζουάδικης συντροφιάς, είναι η αφετηρία για την ανέλκυση ενός μυστικού βαθιά καταχωνιασμένου στον χρόνο. Ενός «αμαρτωλού» έρωτα που διεμβόλισε, πριν από 24 χρόνια, τη ζωή μιας τακτοποιημένης αριστοκράτισσας. Αποστασιοποιημένη πλέον από πάθη, βρίσκει την ευκαιρία ν αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της.
Οι “ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" κάνει πρεμιέρα στο ,"θησείον - ένα Θέατρο για τις Τέχνες", 7 Μαρτίου.
Πρωταγωνιστεί η εξαιρετική Ιωάννα Μαυρέα. Μαζί της οι : Γιώργης Βασιλόπουλος, Ολυμπία Σκορδίλη, Άρης Νινίκας. 
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπ.Πολιτισμού και είναι συμπαραγωγή με το Δη.Πε.Θε. Σερρών.
 

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.