• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ;
Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ;

Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ;


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 30/09/2018 11:06
  • Κατηγορία: Άρθρο

Αυτό που με μάγεψε στον "Καλό άνθρωπο του Σετσουάν", του Μπρεχτ, που θα ανέβει στο "Θησείον" 2 Νοεμβρίου, είναι η απλότητα του βασικού ερωτήματος που θέτει:
Μπορεί κανείς να είναι πραγματικά καλός;
Η ερώτηση φυσικά σηκώνει πολλή συζήτηση και έχει πολλές προεκτάσεις.
Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης, εγώ κάνω 3 διαφορετικούς ρόλους, καθένας από τους οποίους – όπως άλλωστε και όλοι οι ρόλοι της παράστασης – αντιμετωπίζει το ίδιο ουσιαστικά ερώτημα από μια διαφορετική σκοπιά:
Πόσο σκληρή είναι η φωνή της συνείδησής μας και πόσο επιεικής μπορεί να είναι με τις πράξεις μας; Μπορούμε μόνο, να ζητάμε από τους άλλους να είναι άνευ όρων δοτικοί μαζί μας και πόσο καλό θα μας έκανε πραγματικά αυτό;
Κι αν πρόκειται για την οικογένειά μας ποια είναι τα όρια που θα πρέπει να θέσουμε, σ αυτήν την περίπτωση;
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή την παράσταση, δίπλα σε ηθοποιούς που θαυμάζω και εκτιμώ, όπως οι : Πέγκυ Τρικαλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Κώστας Κάππας, Μ. Αποστόλου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Β. Δημητριάδου και φυσικά που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω ξανά στο πλάι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που έχει γράψει τη μουσική, σε στίχους Μ. Παναγιωτοπούλου, βοηθώντας τον στις ενορχηστρώσεις και τη διδασκαλία.

 

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

REAL NEWS 30/9/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.