• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΜΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΜΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΜΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 01/06/2019 14:09
  • Κατηγορία: Άρθρο

Εμείς οι μουσικοί είμαστε πάντα αισιόδοξοι και αγωνιζόμαστε αποφασιστικά, με αυτούς που δημιουργούν, που κάνουν την έμπνευσή τους τέχνη.

Βλέπουμε όμως, πως το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, διευρύνει την αγορά προσόντων, αποσυνδέοντας το πτυχίο από το επαγγελματικό δικαίωμα. Μ αυτόν τον τρόπο χτυπιέται και το σύστημα μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, το οποίο είχε ήδη μεγάλες αδυναμίες. Η αδιαβαθμιστη μουσική εκπαίδευση για την απόκτηση ενός πτυχίου, περιλαμβάνει υποχρεωτικά δίδακτρα. Για να πάρει κάποιος ένα τίτλο σπουδών χρειάζεται να σπουδάζει πάνω από 10 χρόνια, πληρώνοντας ωδεία και σχολές, εξέταστρα, βιβλία, αγοράζει το όργανο που θα μάθει, καλύπτει τις επισκευές του, πληρώνει τα αναλώσιμα. Με τις «αλλαγές» που έχουμε μπροστά μας προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και των μέχρι σήμερα αποφοίτων με το αζημίωτο.
Διεκδικούμε: Αναβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θεσμοθέτηση δημόσιου και δωρεάν συστήματος μουσικής εκπαίδευσης.
Διευρυμένο δίκτυο εκπαιδευτικών μονάδων σε κάθε γειτονιά, με εκπαιδευτικό προσωπικό με πλήρη και σταθερή εργασιακή σχέση.
Οι μαθητές που φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία να παίρνουν απολυτήριο κατοχυρώνοντας συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων στη θεωρία, αλλά και στο όργανο.
Έχει έρθει η ώρα οι άνθρωποι του Πολιτισμού, οι μουσικοί, οι νέοι και οι νέες, να κάνουν τη διαφορά…

*καθηγητής κλασικής κιθάρας


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.