• BUZZ
  • Άρθρο
  • O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ
O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 10/05/2020 00:27
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Υιοθετώντας απόλυτα το δίκαιο αίτημα όλων των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού για άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών μέτρων στήριξής τους, άκουσα με πολύ προσοχή τις "ανακοινώσεις" της υπουργού Πολιτισμού!
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά "αέρας κοπανιστός". Η πανδημία του κορονοϊού διόγκωσε στο έπακρο τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά για πολλοστή φορά ουσιαστική λύση δεν δόθηκε!
Από άποψη θεατρικής παραγωγής, (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι θεατρικοί παραγωγοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον, εργαζόμενοι είναι) δεν ειπώθηκε και εδώ τίποτα ουσιαστικό!
Κανένα πρόγραμμα στήριξης από το υπουργείο Πολιτισμού, καμία επιχορήγηση για τις θεατρικές παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία και παραγωγή στον χώρο του ελληνικού θεάτρου ξεπερνάει το 85% του κύκλου εργασιών. Οι Έλληνες θεατρικοί παραγωγοί, είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάζουμε τον προγραμματισμό μας, γεγονός που δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον.
Ποιος θα καλύψει την απώλεια τζίρου που προκύπτει από το 60% των "χαμένων" θέσεων; Θα ανοίξουν τα θέατρα τον χειμώνα και με τι χωρητικότητα, τί απόσταση; Και αν ανοίξουν με πόσους ηθοποιούς ανά παράσταση και τι ποιότητα παραγωγής θα γίνει;
Μια παραγωγή στο ελεύθερο θέατρο για να κάνει break even χρειάζεται minimum 60% πληρότητας. Ποιος θα αναλάβει αυτό ρίσκο, δεδομένου βεβαίως, ότι όλοι πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις προς τους συντελεστές/εργαζόμενους;
...Kρίμα αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξα!
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.